Cum ar putea să scadă prețurile la polițele RCA: o nouă companie a intrat pe piață

Crește concurența pe piața polițelor RCA! Astfel, prețul asigurărilor ar putea să mai scadă, după ce tarifele pur și simplu au explodat anul trecut, ca urmare a falimentului City Insurance. 

20 sept. 2022, 09:33
Cum ar putea să scadă prețurile la polițele RCA: o nouă companie a intrat pe piață
Noi formule de calcul pentru preţurile RCA. Care şoferi vor plăti mai puţin şi care mai mult

O nouă societate de asigurări intră în România. Hellas Direct, o companie originară din Cipru, promite să ofere șoferilor asigurări RCA la super-prețuri.

Hellas Direct activează în Cipru, dar și în Grecia, unde a revoluționat exclusiv online a vânzărilor și a daunelor. În primă fază, ciprioții vor activa printr-un parteneriat exclusiv cu Safety Broker, informează Economica.

Hellas Direct va funcționa în România prin intermediul unui birou local, care va fi condus de Pedro Weiss, fost bancher cu funcții de top management la Raiffeisen și First Bank.

Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF) din România va da avizul de funcționare, dar va fi supravegheată de autoritatea din țara de origine. Astfel, compania nu va avea obligația de a contribui la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). În acest caz, persoanele păgubite se vor adresa entităților din Cipru.

 

Cum se calculează polițele RCA

 

Regulile RCA s-au schimbat pentru prima dată substanțial de la apariția primei legi din domeniu, în 2017. Astfel, începând cu săptămâna trecută, legislația secundară a suferit modificări importante.

Cea mai importantă schimbare vizează eliminarea oricăror bariere din calea stabilirii prețurilor doar în mod liber, de către firmele de asigurare.

Astfel, dacă până săptămâna trecută asigurătorii autorizați să vândă RCA erau obligați să notifice ASF privind modificarea prețurilor și să fundamenteze tarifele în funcție de date statistice relevante și ținând cont de segmente de risc prestabilite, acum firmele sunt libere să își stabilească cum vor prețurile, în funcție de propriile criterii.

Află de AICI mai multe.