Cum ar trebui să arate Bucureştiul promis de Nicuşor Dan şi de noii primari de sectoare:Trafic redus şi transport public modern

În următorii patru ani în Bucureşti ar trebui să avem zeci de grădinițe, școli modernizate, biblioteci, pasaje subterane, parcări uriașe și chiar o linie de metrou ușor. Acestea sunt promisiunile făcute de Nicuşor Dan şi de noii primari de sectoare în campania electorală. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 05:09

Nicuşor Dan le-a promis bucureştenilor că dacă va fi ales primar al Capitalei va rezolva probleme traficului. De asemenea, vrea să construiască şi un metrou uşor, de suprafaţă, pe liniile de tren nefolosite care înconjoară Bucureştiul.

„Am vorbit despre metroul de suprafaţă care se poate face în 4 ani. Reabilitarea completă a reţelei de tramvai înseamnă viteză mai mare în patru ani, poţi face în patru ani, ai şi bani europeni. Sistem de mari parcări la intrarea în oraş, exista şi bani europeni, putem să o facem în patru ani. Semaforizarea inteligentă, se poate face în 2 ani şi jumătate.”, spunea Nicusor Dan.

Citeşte şi Nicuşor Dan a vorbit despre marile proiecte de infrastructură. Ce spune despre Pasajele Doamna Ghica şi Ciurel şi metroul de suprafaţă

Noul primar al Capitalei este susţinut şi de unii primari de sectoare. Radu Mihaiu, noul edil de la sectorul 2, vrea să refacă zona Gării Obor, să ducă liniile în subteran, la suprafaţă să facă parc, iar metroul uşor să lege gara Obor de o nouă gară pe care o va construi în Pipera.

„Pe la sfârşitul mandatului voi începe, va termina în al doilea mandat”, spunea Radu Mihaiu.

Până atunci, promite că de anul viitor sectorul 2 va fi mai curat.

Ciprian Ciucu, noul primar de la sectorul 6 promite mai puţine gunoaie şi mai multe creşe şi şcoli.

„Vreau 12 creşe până la sfârşitul mandatului și mansardarea şcolilor.”, spunea Ciprian Ciucu în campania electorală. 

Şi Robert Negoiţă care un proiect ambiţios pentru sectorul 3. Acesta spune că va construi un pasaj subteran uriaş. Proiectul urmează să fie votat de Consiliul Local. 

Daniel Băluţă, primarul reales de locuitorii sectorului 4, anunţă construirea unei stații de metrou lângă linia de centură şi va reabilitat toate blocurile din sector. 

„Vom reabilita toate blocurile din 4, se vor construi de la zero patru grădiniţe, 2 şcoli şi o bibliotecă.”, spunea Daniel Băluţă în campania electorală. 

Clotilde Armand, care are şanse să ajungă primar la sectorul 1 promite închiderea gropilor ilegale, amenzi pentru cei care parchează pe trotuare şi parcări de tip „park and ride”.

Citeşte şi AEP intervine în scandalul Armand-Tudorache privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1: „Au decupat codul QR ca să poată fi scanat”