Cum ar trebui să se facă reforma în administraţia publică

Cu toţii suntem asaltaţi de informaţii privind necesitatea instituirii reformelor administrative. Asistăm la o multitudine de dezbateri pe această temă, la mese rotunde, la diverse declaraţii politice. Însă ce presupune această reformă, ori de ce este necesară, reprezintă aspecte care nu sunt explicate, întotdeauna, satisfăcător.

RomaniaTV.net
18 feb. 2015, 12:52
Cum ar trebui să se facă reforma în administraţia publică

Prin urmare, în cele ce urmează, vom încerca să vă lămurim anumite neclarităţi, fără a avea pretenţia epuizării subiectului.

Integrarea României în UE

Precum bine ştim, unul din ţelurile României este cel de a fi parte efectivă a Uniunii Europene, lucru care presupune armonizarea ţării noastre la valorile Uniunii. Integrarea în marea familie europeană este un proces care a început cu semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, pe data de 25 aprilie 2005 şi s-a conturat prin Aderarea la Uniune, pe data de 1 ianuarie 2007.

Integrarea României în UE nu reprezintă, însă, un proces care poate fi încheiat doar prin semnarea unui tratat, fiind, din contră, un demers de mare durată, care necesită transformarea multor instituţii şi a multor concepte, schimbări economice şi politice profunde.

Continuarea pe Antena Satelor.