Cum arată arma de la unitatea militară din Mamaia, găsită după patru luni de căutări. Incredibil cine a găsit-o

Arma de la unitatea militară din Mamaia, pierdută în luna martie, a fost găsită după ce autorităţile au căutat-o în toată ţara timp de patru luni. Cel care a găsit-o este chiar militarul căruia i-a fost furată.

14 iul. 2022, 18:03
Cum arată arma de la unitatea militară din Mamaia, găsită după patru luni de căutări. Incredibil cine a găsit-o

Cum arată arma de la unitatea militară din Mamaia, găsită după patru luni de căutări. Atât mitraliera, cât şi muniţia au fost găsite sub o saltea abandonată din zona unităţii militare.

Cum arată arma de la unitatea militară din Mamaia, găsită după patru luni de căutări. A fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost furată

Citeşte şi O nouă ipoteză în cazul militarului atacat şi lăsat fără armă. Colegii i-ar fi făcut o glumă proastă ca să scape de el

„Arma a fost găsită chiar de militarul căreia i-a fost sustrasă, se afla la o distanţă de aproximativ 200 de metri de unitatea militară, la marginea unui drum, ascunsă sub o saltea abandonată în zonă.

Militarul a fost audiat şi a susţinut că, întâmplător, când se întorcea de la o altă unitate unde îşi desfăşura activitatea a observat această saltea, a dat cu piciorul şi a observat o parte a armei, cureaua mai exact. Apoi a ridicat salteaua, a găsit arma, şi-a anunţat colegii, după care organele de Poliţie, care au fost la faţa locului şi au identificat arma, care se află într-o stare avansată de degradare.

A fost recuperată şi muniţia, în totalitate”, a declarat Viorel Teliceanu, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit Adevărul.

Reamintim că un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. Un individ cu cagulă l-a atacat pe militar, i-a furat mitraliera și cartușele și s-a făcut nevăzut.

“O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Potrivit procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, a transmis MApN la vremea respectivă.

Citeşte şi Militarul atacat şi dezarmat într-o unitate din Constanţa urmărea pe telefon o slujbă religioasă. Anchetatorii sunt şocaţi de cât de des îşi schimbă declaraţiile