Cum arată Audi A6 e-tron. Ar putea fi prima limuzină electrică a mărcii

Audi a prezentat A6 e-tron, conceptul electric al limuzinei A6, care ar putea deveni model de serie peste doi ani. Noua maşină din familia e-tron a fost prezentată în cadrul salonului auto de la Shanghai, China.

20 apr. 2021, 12:58
Cum arată Audi A6 e-tron. Ar putea fi prima limuzină electrică a mărcii

Audi A6 e-tron ar putea completa gama de maşini electrice din portofoliul producătorului german. Modelul va folosi o platformă diferită de cea utilizată în prezent pentru limuzina A6. Este vorba despre o platformă electrică proprie, pentru modelele de mari dimensiuni, care este împărţită deja cu Porsche pe modelul Taycan.

Noul Audi A6 e-tron va utiliza platforma PPE care va avea deja premiera în 2022, cu modelul Q6 e-tron, scrie Profit.ro.

Cum arată Audi A6 e-tron. Putere, autonomie şi dimensiuni

Conceptul anticipează modelul de serie A6 e-tron. Maşina electrică este echipată cu o baterie 100 kWh, iar Audi promite că noua maşină va avea o autonomie de 700 de kilometri. Puterea totală folosită de cele două motoare electrice este de 350 kW, iar cuplul maxim ajunge la 800 Nm.

Încărcarea bateriei la o staţie rapidă se va putea face până la 270 kW. În 10 minute, șoferul poate primi energie de la o astfel de stație suficientă pentru 300 de km. În 25 de minute, încărcarea poate asigura până la 80% din baterie, notează sursa citată.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Audi A6 e-tron are asemănătări cu un alt model al mărcii germane – A7 Sportback.  Lungimea noii maşini electrice 4,96 metri, cu 1,96 metri lățime și 1,44 metri înălțime.

Citeşte şi: Premieră mondială. Audi a lansat e-tron GT, bolidul electric din Avengers Endgame. Atinge 100 km/h în mai puţin de 4 secunde

Audi a dezvoltat primele automobile electrice ale mărcii pe o platformă intermediară, destinată maşinilor de dimensiuni medii.

Constructorul german a lansat deja e-tron, primul SUV compact, urmat de versiunea Sportback. Tot în 2021 ,a lansat și primul model dezvoltat pe platforma MEB, a grupului, destinată modelelor compacte. Este vorba despre Q4 e-tron, un SUV de dimensiuni comparabile cu cele ale lui VW ID.4.

Platforma PPE pe care ar urma să fie construit viitorul A6 e-tron a fost creată de inginerii de la Audi și Porsche. Odată cu modelul Q6 e-tron, Porsche va lansa pe piaţă modelul Macan electric

Audi și Porsche şi-au propus să producă şapte milioane de automobile pe această platformă în următorii 10 ani. De asemenea, Bentley va avea propriul model electric, care va folosi aceeași platformă PPE.

Citeşte şi: Cum arată Audi Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback, primele SUV-uri compacte cu zero emisii. Automomie de peste 500 de km şi motorizări de sute de cai putere


loading...
Partenerii noștri