Cum arată blocul în care a murit actorul Toma Caragiu la cutremurul din 1977

Blocul în care a locuit şi a murit Toma Caragiu nu mai aminteşte nimic despre marele cutremur din 1977, scrie B365.ro. Blocul denumit Colonadelor, fost bloc Continental, se află pe actuala Stradă Toma Caragiu, lângă Piaţa Universităţii şi Biserica Rusească, chiar la intrarea în Centrul Vechi.

04 mart. 2017, 08:33

Pe 4 martie 2017 se împlinesc 40 de ani de la cutremurul care a zguduit România. Peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 1.400 doar în Capitală. În prezent, puţine lucruri mai aduc aminte de acea zi fatidică, poate doar teama că într-o zi, tragedia s-ar putea repeta, cu repercusiuni mult mai grave, mai ales că multe dintre clădirile care au rezistat atunci nu au fost consolidate şi nu pot face faţă unui nou seism.

La cutremurul din 1977 şi-a pierdut viaţa actorul Toma Caragiu, unul dintre cei mai mari pe care i-a avut România. 

Povestea spune că în seara de 4 martie 1977 actorul se afla alături de regizorul Alexandru Bocăneţ în propria locuinţă, unde sărbătoreau finalizarea filmului „Gloria nu cântă” care îl avea drept personaj principal pe Caragiu. Cu toate acestea, la ora 21.22 atunci cand a început seismul, cei doi au fost surprinşi în scara blocului, Bocăneţ fiind pe picior de plecare. În momentul cutremurului, cei doi încercau să fugă pe scări. Această decizile le-a fost fatală, fiind prinşi între dărâmături. Trupul actorului a fost descoperit abia în a şasea zi de la seism, el fiind înmormântat chiar a doua zi, în data de 1977, la Cimitirul Bellu, unde rămăşiţele sale se găsesc şi astăzi, la 39 de ani de la incident.

Fostul bloc în care a locuit marele actor a fost demolat în totalitate, dupa ce cutremurul l-a distrus până la etajul trei. Cu toate acestea, se spune că apartamentul de la etajul doi, acolo unde locuia Toma Caragiu a rămas intact în urma cutremurului, existând legende că până şi sticla de alcool pe care acesta o servea alături de prietenul său, regizorul de film si TV Alexandru Bocăneţ nu s-a mişcat de pe masă.

Citiţi povestea completă pe B365.ro.