Cum arată buletinul de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale

Biroul Electoral Central a aprobat modelul buletinului de vot pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 24 noiembrie. Pe el se află trecute numele celor doi candidaţi, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.    

16 nov. 2019, 06:35
Cum arată buletinul de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale

Pe buletinul de vot apar numele celor doi candidaţi, Klaus Iohannis (sus) şi Viorica Dăncilă (jos), încadrate în chenare de culoare negru, alături de siglele celor două partide care îi susţin.

Buletinele de vot folosite pentru votul în ţară şi în străinătate sunt la fel, singura diferenţă fiind denumirea acestora: „Buletin de vot utilizat în România pentru alegerea preşedintelui României turul 2 – 24 noiembrie 2019”, respectiv „Buletin de vot utilizat în străinătate pentru alegerea preşedintelui României turul 2 – 24 noiembrie 2019”.

Curtea Constituţională a validat, joi, rezultatul primului tur ale alegerilor prezidenţiale, care s-a desfăşurat în 10 noiembrie. Cum niciun candidat nu a obţinut voturile a jumatate plus 1 din numarul total de alegatori din listele electorale, judecătorii constituţionali au anunţat că se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 24 noiembrie 2019, la care vor participa Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. 

Citeşte şi: CCR a validat rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale 2019. Care este ordinea pe buletine în turul al doilea