Cum arată cel mai mic hotel din lume, în care încap doar două persoane. Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 240 de euro

Cel mai mic hotel din lume, în caz că vă întrebați, se află în orășelul german Amberg, care are o populație de numai 41.000 de locuitori.

20 ian. 2021, 20:06

Cum arată cel mai mic hotel din lume

Eh’häusl”, cel mai mic hotel din lume, a intrat și în Cartea Recordurilor în anul 2008. Specialiștii s-au convins că, într-adevăr, nu există altul mai mic. Construcția are doar 2,44 metri lățime și în interior pot fi cazați doar doi turiști.

Cu toate că nu e foarte încăpător pentru mai mult de două persoane, hotelul are toate condițiile. Are în interior un salon de zi, o cameră de dormit dublă, baie și mini-spa, televizor, șemineu, frigider. De asemenea, mai are un loc de parcare subteran și o zonă pentru angajați.

Clădirea a fost construită în 1728. Pe vremea aceea, cuplurile din acea zonă din Germania care voiau să se căsătorească erau nevoite să dețină proprietăți. Pentru cei car enu își permiteau achiziționarea unei proprietăți convenționale, puteau cumpăra Eh’häusl. Casa a fost cumpărată de un cuplu care a deținut-o până când s-a căsătorit. Ulterior, a vândut-o unui alt cuplu.

Construcția a fost înălțată între alte două case. Astăzi s-a transformat într-un hotel mix de lux în care pot încăpea două persoane.

Legenda spune că orice cuplu care stă la acest hotel va duce o viață fericită împreună.

În caz că vă interesează să poposiți la acest hotel, trebuie să știți că prețurile pornesc de la 240 de euro pe noapte.

Atracții turistice în apropierea hotelului

Turiștii care se cazează la acest hotel pot vizita Fenzl-Haus (aflat la 0,1 km) și Kurfürstliche Regierungskanzlei (Electoral Government Chancellery, la 0,1 km), unele dintre atracțiile de top din Amberg.

Călătorii care doresc să mănânce coaste se pot îndrepta spre Schloderer Brau sau către restaurante de tip steakhouse, cum ar fi Kupferpfandl sau Hubmann.

Nu se poate pune problema să nu găsiți activități în Amerb. Puteți, spre exemplu, să explorați muzee de artă populare, cum ar fi Muzeul Aerului.

Situat în cea mai idilică piață din Amberg, istorica clădire „Klösterl” („mică mănăstire”) – care datează din secolul al XIV-lea și este intitulată „Engelsburg” („castelul îngerului”) – oferă galerii unice pe trei etaje (aproximativ 700 de metri pătrați), toate dedicate subiectului aerului. În afară de expozițiile permanente, vă puteți bucura și de discuții, lecturi, tururi ghidate și concerte.

La parter există expoziții temporare despre design, arhitectură, tehnologie, precum și artă specială, de zi cu zi sau contemporană. Muzeul Aerului a fost fondat ca o inițiativă privată la începutul anului 2006 și este finanțat din donații și ajutoare aeriene. Sunt oferite excursii cu ghid în timpul sau după programul de deschidere. Rezervările sunt necesare cu 14 zile în avans prin rezervare online.

Citiți și Cele mai frumoase și neobișnuite hoteluri din lume. Unul este făcut integral din gheață. Imagini spectaculoase!