Cum arată de aproape o furtună solară GALERIE

O serie de astronomi au avertizat că Terra va fi afectată, anul acesta, de furtuni solare periculoase. Ele au trecut şi au lăsat în urmă imagini deosebite. 

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 19:06

Yahoo! News a adunat cele mai frumoase imagini realizate de sateliţii NASA ale furtunilor solare. Cea mai recentă a fost surprinsă în 22 octombrie 2012. 

Una dintre cele mai puternice furtuni solare a fost cea din 1859. Aurorele boreale au fost văzute în întreaga lume, iar sistemele de telegraf din toată Europa și America de Nord s-au prăbușit.

De-atunci au fost prezise mai multe furtuni solare „supreme” care vor afecta Terra, dar până în prezent, fenomenele din această categorie au avut, drept urmări, doar fotografii spectaculoase.

Astronomii mai spun că un lanţ de explozii solare de intensitate mare este aşteptat la sfâşitul anului 2012. În astfel de perioade, scutul magnetic al pământului este afectat, iar nivelul radiaţiilor solare creşte. Predicţiile au avut un teren propice pentru a speria lumea, ele fiind adăugate la cele care anunţau sfârşitul lumii, în acelaşi an.