Cum arată Eveline Cismaru, tânăra care a spart sistemul de securitate al Poliţiei din Washington GALERIE FOTO

Eveline Cismaru, tânăra care a spart sistemul de securitate al Poliției din Washington, publica poze provocatoare pe Facebook. Ea a fost arestată, alături de Mihai Alexandru Işvanca, pe 15 decembrie, la București, în cadrul unei operațiuni care viza mai mulți hackeri români.

29 dec. 2017, 17:21

Mihai Alexandru Işvanca și Eveline Cismaru sunt acuzați de procurorii americani că au piratat sistemul care gestionează camerele de supraveghere din Washington. Tinerii au accesat fraudulos aproape 123 de calculatoare care erau conectate la camerele de supraveghere ale Poliției Metropolitane din Washington.

În ianuarie, cei doi hackeri români au reușit să scoată din funcțiune două treimi din numărul camerelor video ale Poliției, notează observator.tv.

Secret Service a informat că un număr de computere conectate la camere de supraveghere ale Departamentului Poliției Metropolitane au fost afectate în perioada 9-12 ianuarie de virușii de tip ransomware „cerber” şi „dharma”. Incidentul a avut loc chiar înaintea ceremoniei de învestire în funcție a președintelui Donald Trump, iar autoritățile americane au demarat imediat o investigație.

Mihai Alexandru Işvanca și Eveline Cismaru ar fi vrut să obțină o sumă de bani pentru a debloca sistemul. În prezent, Mihai Alexandru Işvanca se află în arest preventiv, iar femeia în arest la domiciliu, în vederea extrădării.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat în 16 decembrie cazul lor, acordând termen 11 ianuarie 2018 pentru judecarea cererii de extrădare.

Citeşte şi Doi români acuzaţi de presupuse atacuri cibernetice asupra poliţiei din Washington, reţinuţi la Bucureşti în vederea extrădării