Impresionant! Cum arată mâinile unui cadru medical după 12 ore de muncă. Trebuie să poarte trei perechi de mănuşi una peste alta

Un cadru medical din Suceava şi-a fotografiat mâinile la capătul a 12 ore de muncă, deşi, iniţial, i s-a spus că va lucra 6-8 ore. Femeia a povestit, pentru Libertatea.ro, că mâinile ei nu ar arăta aşa dacă ar lucra mai puţine ore, lucru imposibil din cauza personalului insuficient: ”Dacă ar fi un program mai scurt nu am ieși cu mâinile alea”, spune cadrul medical.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 18:19
Impresionant! Cum arată mâinile unui cadru medical după 12 ore de muncă. Trebuie să poarte trei perechi de mănuşi una peste alta

La Spitalul Județean de Urgență Suceava, personalul medical lucrează în ture de 12 ore, purtând un combinezon, o capelină, o mască și trei rânduri de mănuși una peste alta. Pe sub combinezon, fiecare îşi poartă uniforma clasică – de medic, asistentă medicală sau infirmieră.

”Ăștia care am rămas facem 12 ore. Suntem pe front, că ceilalți nu sunt disponibili”, spune femeia.

Medic anestezist de la Suceava: „Rugaţi-vă! Dacă nu lui Dumnezeu, atunci unui dumnezeu!”

”Un program mai scurt ne dorim, să nu stăm 12 ore. E infernal. Eu dacă vin la serviciu pe o tură de 12 ore, trebuie să vin cu două costume de infirmieră sau de asistentă, două perechi de chiloți, două perechi de sutiene. Trebuie să vin cu o pungă de haine cu mine. După jumătate de oră, încep să curgă sudorile”, povesteşte cadrul medical.

Femeia spune că, la capătul celor 12 ore, din costumul de protecţie curg şiroaie de apă: „Când mă dezbrac la final, curge apă din costum. Nu se dau costume în plus la toată lumea. Standard e un costum pe zi”, adaugă aceasta.