Cum arată noul Guvern al României în viziunea PNL. Anunţul făcut de vicepreşedintele liberal Cristian Buşoi!

Vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, a făcut primele declaraţii după ce rezultatele primelor exit-polluri au fost făcute publice. Liberalul susţine că marele câştigător al alegerilor este PNL. Liberalii doresc să facă majoritate alături de USR-PLus, având în vedere că au "aceleaşi viziuni politice".

06 dec. 2020, 22:32
Cum arată noul Guvern al României în viziunea PNL. Anunţul făcut de vicepreşedintele liberal Cristian Buşoi!

„Nu luăm în calcul PMP, ne gândim la formaţiunile politice cu care am colaborat şi aici vorbim în primul rând de USR Ne aşteptăm ca PNL să fie pe primul loc. Mai sunt voturi din 19:00-21:00, mai vin voturile din afară şi după aceea putem spune sigur că PNL a câştigat alegerile parlamentare.

Cred că am depăşit demult de discuţia cu Traian Băsescu şi despre moştenirea sa. Colegii care provin din ofstul PDL, la un moment dat s-au desprins de Traian Băsescu. Sunt şi mai mulţi lideri care au fost în PSD.

Cred că avem datoria să facem o majoritate cât mai stabilă în România. Noi nu am luat în calcul  o guvernare alături de PSD.  Am simţit foarte multă deschidere în a se face o coaliţie de guvernare, o majoritate în Parlament şi luăm în calcul să fim alături de USR PLUS, care împărtăşesc aceleaşi valori pro-europene. UDMR a oferit o anumită stabilitate. Putem înţelege ezitarea unor oameni care nu au dorit să vină la alegeri. „, a spus Cristian Buşoi, pentru Antena 3.

Exit-poll SOCIOPOL. Iată care sunt primele rezultate ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

28% – PNL
28% – PSD
16,3% USR-PLUS
6,2% – UDMR
5,8% – AUR
5,7% – Pro România

Aproape 5.8 milioane de români au votat duminică la alegerile parlamentare 2020 până la ora 21, când s-au închis secţiile de votare din România. Prezenţa la vot a fost de 31,84 %, o prezenţă slabă dacă o comparăm cu cea de la locale când au votat 46.02% din românii cu drept de vot. Votul continuă în Diaspora.

Peste 18 milioane de români cu drept de vot au fost aşteptaţi duminică la urne pentru a alege viitorii deputaţi şi senatori care vor face parte din Legislativ în următorii patru ani. Cele 18.802 de secţiile de votare din România s-au deschis de la ora 7.00. Procesul de votare s-a încheiat la ora 21:00.

Citeşte şi: Exit-poll SOCIOPOL – ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Egalitate PSD-PNL. Surpriza totală a scrutinului din 6 decembrie