Exit-poll SOCIOPOL – ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Egalitate PSD-PNL. Surpriza totală a scrutinului din 6 decembrie

Avem exit poll-ul alegerilor parlamentare din 2020. Exit poll-ul institutului Sociopol pentru alegerile locale din 2020 a fost prezentat în exclusivitate la România TV.

06 dec. 2020, 21:00
Exit-poll SOCIOPOL – ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Egalitate PSD-PNL. Surpriza totală a scrutinului din 6 decembrie

Exit-poll SOCIOPOL. Iată care sunt primele rezultate ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

28% – PNL
28% – PSD
16,3% USR-PLUS
6,2% – UDMR
5,8% – AUR
5,7% – Pro România

PMP ar fi sub pragul electoral de 5%.

Exit-poll SOCIOPOL.  Cum au votat românii la alegerile parlamentare din 2020. Locul unde prezenţa a depăşit 110%

Peste 5,1 milioane de români au votat duminică la alegerile parlamentare 2020 până la ora 20. Este o prezenţă slabă dacă o comparăm cu cea de la locale: 2 milioane de oameni mai puțin. Alegerile parlamentare din 2020 au început încă de vineri seara în diaspora, dar în România, urnele s-au deschis duminică, la ora 7.00. Peste 18 milioane de români au fost aşteptaţi să îşi aleagă senatorii şi deputaţii.

Prezenţa la vot a ajuns la 116,27% în secţia 356 Perteşti din comuna vâlceană Roşiile, potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente.

În această secţie de votare sunt înscrişi pe listele permanente 43 de alegători, iar până la ora 19,00 s-au prezentat la vot 50 de persoane, dintre care 19 pe listele permanente şi 31 pe listele suplimentare, transmite Agerpres.

În celelalte trei secţii de votare din comuna Roşiile, unde numărul alegătorilor înscrişi pe listele permanent este de ordinul sutelor, prezenţa este mai mică de 50%, iar la nivelul întregii localităţi participarea la vot este de 32,04%.

În judeţul Vâlcea, până la ora 19,30 au votat 106.279 de persoane (32,70%).

Ce au declarat liderii politici imediat după ce au votat

Premierul Ludovic Orban a votat la ora 8:30 şi a declarat că şi-a dat votul pentru un plan de dezvoltare a României. Preşedintele PNL a dat asigurări că toate măsurile de prevenţie sanitară sunt respectate şi că cetăţenii pot merge fără frică la urne.
„Incep prin a ura la multi ani de Sf. Nicolae! Astazi este o zi decisiva pentru evolutia Romaniei. Astăzi romanii au ocazia sa decida in ce directie se va indrepta Romania. Mi-am exercitat dreptul de vot si am votat pentru dezvoltarea Romaniei, pentru o Romanie moderna, care sa fie respectata. Am votat pentru un plan de dezvoltare care sa permita saltul pe care Romania il merita.

Ii asigur pe romani ca masurile de protectie sanitara sunt respectate si nu exista risc de contaminare. Nu va luati dupa cei care va spun ca e periculos. Mergeti cu incredere si puneti-va pecetea pe urmatorii patru ani de zile. In toate localitatile aflate in carantina, in ziua votului, romanii au libertate de miscare, nu trebuie declaratie, doar sa spuna ca isi exprima dreptul la vot.”, a spus Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a votat, duminică dimineaţă, la Şcoala Gimnazială Episcop Dionisie Romano din Buzău. Liderul PSD a spus că a votat împotriva incompetenţei şi indolenţei.

„Am votat astăzi pentru ca românii să îşi ia viaţa înapoi. Am votat azi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret şi specialiştii capabili pentru gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, alocaţii, de şcoli deschise. Am votat împotriva incompetenţei şi indolenţei. Am votat pentru producătorii români, pentru firmele româneşti. Îndemn toţi românii să vină la vot azi, e un vot crucial. Îi îndemn să voteze în spiritul Sfântului Nicolae. Pentru cei care au fost cuminţi, să le aducă daruri, iar pentru cei obraznici să aducă nuiaua”, a declarat Marcel Ciolacu la ieşirea de la vot.

Citeşte şi: EXIT POLL. PNL şi PSD, umăr la umăr, AUR ar putea fi marea surpriză