Cum arată o casă făcută 100% din paie! Totul este ultra modern, iar încălzirea costă 80 de lei pe lună chiar și în lunile cu ger

Cele mai multe persoane s-au săturat de statul la bloc și de aglomerația din orașe. În ultima perioadă, mutatul la țară reprezintă o opțiune la care tot mai mulți români apelează. Iată cum arată o casă făcută doar din 80 de tone de paie. Totul este făcut ultra modern, iar consumul este mult mai mic.

29 ian. 2024, 16:54

În ultima perioadă, tot mai mulți români aleg să se mute la țară, sătuli fiind de aglomerația și de haosuldin orașe. Oamenii încearcă să se reconecteze cu natura și să își găsească liniștea între dealuri și brazi. Totuși, pentru a face acest lucru, avem nevoie de o casă, iar cele construite din paie, exact ca pe vremuri, încep să capete din ce în ce mai multă popularitate. O familie din Odorheiul Secuiesc a povestit faptul că și-a construit o astfel de casă, dar și costurile pe care le are pentru întreținerea ei.

Citește și: Vestea momentului pentru români! Ordonanța de plafonare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită

Această casă din paie este ultra modernă, iar proprietarii spun că pe an au nevoie doar de 5 metri cubi de lemn pe an pentru a încălzi propietatea de 170 de mp. Așadar, putem deduce că o factură ajunge la maximum 80 de lei pe lună, din moment ce un metru cub costă 200 de lei. Femeia care are această casă a explicat că este o locuință extrem de eficientă din punct de vedere energetic.

O femeie din Odorheiu Secuiesc a povestit pe un grup dedicat celor care trăiesc la țară, cum și-a construit familia ei o casă „cu propriile mâini, din 80 de tone de paie”. Rezultatul este spectaculos și casa are o eficiență energetică ridicată.

„Locuim de 6 ani într-o casă construită din baloți mari de paie, unic în împrejurime. Partenerul meu a studiat timp de 2 ani tehnologia construirii din baloți de paie. Cu propriile mâini, din 80 de tone de paie și cu ajutorul rudelor, prietenilor, casa a fost construită timp de un an și jumătate. Cel mai mare miracol în zilele de astāzi cred că este economia de energie a casei. Încălzim 170 de metri pātrați cu numai 5 metri cubi de lemn pe an. Înălțimea interioară este de 3 metri, iar pereții din baloți de paie au grosimea de 1 metru și 40 de centimetri. Încălzim toată casa cu soba monumentală din centrul livingului, în timpul iernii soarele de jos strălucește până la peretele comun. Totuși, vara, soarele înalt nu intră din cauza umbririi. Sistemul de apă caldă este încorporat în sobā. Din luna aprilie pânā în noiembrie, apa caldă este făcută de panouri solare. Nu este făcut nimic din plastic, nu este nici gresie. Interiorul casei păstreazā valori, tot mobilierul casei, lămpile sunt făcute din lemn vechi, sau mobilier reînnoit”, a explicat femeia pe grupul Mutat la țară.

Citește și: Armata Română face angajări masive în trupele speciale! Iată ce calități trebuie să aibă candidații