Cum arata oaza de relaxare a Tel Drum şi a lui Liviu Dragnea de pe insula Belina. Politicienii PSD, aduşi cu elicopterul la pescuit

Oaza de relaxare amenajată de Tel Drum de pe Insula Belina are un spațiu de cazare cu peste 10 camere, un heliport improvizat, pontoane de pescuit supravegheate video și un loc ferit de orice privire indiscretă. O echipă Digi24 a reuşit să filmeze, în premieră, locul în care venea să îşi petreacă timpul liber fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea, însoţit şi de alţi lideri social democraţi.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 10:14
Cum arata oaza de relaxare a Tel Drum şi a lui Liviu Dragnea de pe insula Belina. Politicienii PSD, aduşi cu elicopterul la pescuit

Insula, preluată în urmă cu șapte ani de Consiliul Judeţean Teleorman şi închiriată apoi companiei Tel Drum, va trece, din nou, în proprietatea şi administrarea statului.

Citește și: Dosarul Tel Drum a fost SUSPENDAT. Explicaţiile procurorului-şef al DNA

Faptul că fostul lider PSD, Liviu Dragnea, venea să se relaxeze pe insula Belina împreună cu colegii de partid şi apropiaţii nu mai este un secret. Chiar Liviu Dragnea a postat pe Facebook cateva fotografii de la o partidă de pescuit alături de fostul premier Sorin Grindeanu şi actualul preşedinte PSD Marcel Ciolacu.

”Unul dintre piloţii de elicopter care îl aducea aici la Belina pe Liviu Dragnea şi pe apropiaţii acestuia mărturisea în faţa anchetatorilor că, de multe ori, aterizarea era riscantă pentru că trebuia făcută în mijlocul unui câmp plin cu bălării. După câteva astfel de zboruri, în mijlocul acestui câmp a apărut o porţiune betonată, în fapt un heliport pe care elicopterul să poată ateriza în siguranţă” , a explicat Toma Petcu, reporter Digi24.

La câteva sute de metri de locul în care îşi petreceau timpul şefii PSD, a fost amenajată şi o mică fermă, unde pe lângă pomii fructiferi şi vita de vie erau crescute şi păsări. 

Autorităţile verifică acum dacă toate construcţiile realizate de compania Tel Drum pe insula Belina au fost făcute legal. În plus, Ministerul Mediului va elabora o Hotărâre de Guvern pentru a stabili modul de administrare a insulei de acum înainte.

Tribunalul București judecă acum mai mulți oameni de casă ai lui Liviu Dragnea. Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum.

Sursă: DIGI 24