Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO: „Castelul de vată” ce pare desprins dintr-o poveste FOTO

Terasele naturale de la Pamukkale, din Turcia, supranumite "Castelul de vată" şi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, oferă o privelişte impresionantă prin acumulările de minerale lăsate de cursurile de apă.

20 ian. 2014, 10:44

Situată în provincia Denizli din sud-vestul Turciei, aşezarea naturală Pamukkale pare scoasă dintr-un basm, datorită peisajului format din păduri minerale, cascade pietrificate şi izvoare cu apă fierbinte în care se poate chiar înota, scrie Mediafax.

Citeşte şi „Porţile Iadului”, descoperite în Turcia: Arheologii au găsit intrarea în lumea infernului FOTO

Oraşul antic greco-roman Hierapolis a fost construit pe vârful „castelului” alb, care are în total 2.700 de metri lungime, 600 de metri lăţime şi 160 de metri înălţime. Poate fi văzut şi de pe dealurile din partea opusă a văii, în oraşul Denizli, la 20 de kilometri depărtare.

Citeşte şi Un sat din Turcia, înghiţit de zăpadă, din cauza unei avalanşe. Imagini dramatice

Turismul este o industrie majoră în zona aşezării Pamukkale, oamenii fiind atraşi de piscinele ei timp de mii de ani. Începând cu mijlocul secolului 20, au fost construite hoteluri peste ruinele din Hierapolis, cauzând pagube considerabile. Când zona a fost declarată ca făcând parte din Patrimoniul Modial UNESCO, în 1988, hotelurile au fost demolate.