Cum arată Pasajul de la Piaţa Presei Libere. Când va fi gata FOTO

Pasajul de la Piaţa Presei Libere prinde contur. S-au turnat deja pereții de susținere ai pasajului şi dala de acoperire a acestuia. Pasajul ar trebui să fie gata în primăvara acestui an.

25 feb. 2015, 07:36

Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere au fost demarate în martie 2014, iar în primăvara acestui an pasajul ar trebui să fie gata.

Potrivit utilizatorului Chevic, care a postat imagini de la pasajul Piaţa Presei Libere pe forummetrouusor.com, lucrările au intrat în linie dreaptă, scrie b365.ro. Astfel, pe Bd. Mărăşti se lucrează la finalizarea pereţilor mulaţi, iar apoi, după întărirea planşeului pe Şos. Kiseleff, se va face joncţiunea între cele două ramuri Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Şos. Kiseleff şi se va începe acoperirea pereţilor mulaţi.

Ion Dedu, șeful Direcției de Infrastructură și Transporturi, a anunţat, în prima săptămână a lunii februarie, că s-a încheiat turnarea pereților de susținere ai pasajului rutier de la Piața Presei. De asemenea, tot atunci a fost turnată dala de acoperire a pasajului, în proporție de 90%.

Datorită vremii favorabile constructorii au putut trece și la lucrările de excavații, atât pe rampele de intrare în pasaj, cât și sub dala de acoperire, potrivit lui Dedu.

„Sperăm ca până la sfârşitul acestei luni, începutul lunii martie, să se încheie tot ceea ce înseamnă structură de rezistenţă şi să se înceapă, practic, lucrările de realizare a carosabilului în interiorul pasajului, dar şi refacerea carosabilului deasupra şi lucrările de finisaje, respectiv partea de carosabil în interior şi acoperirea pereţilor care vor cămăşui aceşti pereţi mulaţi”, a declarat, anterior, Ion Dedu, la Bucureşti FM.

A fost realizată, aproape în totalitate, și structura de rezistență a pasajului pietonal care va subtraversa Șoseaua Kiseleff, asigurând legătura între terminalul RATB și Parcul Herăstrău.

Ritmul accelerat în care se desfășoară lucrările va permite finalizarea lucrării în perioada aprilie-mai, anul acesta, a mai spus şeful Direcţiei de Infrastructură.

Pasajul este realizat pe un singur sens, acela de intrare în Capitală de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, având două ieşiri – una pe Kiseleff şi alta pe Mărăşti.

Pasajul porneşte din şoseaua Bucureşti-Ploieşti cu două benzi de circulaţie şi se bifurcă astfel: pasaj cu două benzi de circulaţie spre Kiseleff şi o ramură cu o bandă de circulaţie lărgită spre Mărăşti.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Valoarea investiţiei se ridică la 60.422.927,56 de lei fără TVA.

Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.