Cum arată plămânii unui vaccinat şi ai unui nevaccinat, după trecerea prin boală

Potrivit CNCAV, 60.126 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 29.544 au primit prima doză sau doza unică de la Johnson & Johnson.

14 oct. 2021, 08:14
Cum arată plămânii unui vaccinat şi ai unui nevaccinat, după trecerea prin boală

Dr. Elena Copaciu, specialitatea anestezie și terapie intensivă, Medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București, arată diferenţele dintre plămânii unui vaccinat şi ai unui nevaccinat.

„Am tot vorbit de insuficiența respiratorie severă a pacienților critici Covid_19, cei pentru care in acest val pandemic paturile de terapie intensivă au devenit rapid insuficiente. Este o suferință extrem de gravă, necesarul de oxigen crește ca în nicio altă boală pulmonară, motiv pentru care toate spitalele au crescut capacitatea de stocare si distribuire a oxigenului la niveluri de neimaginat!

Actrița Carmen Tănase, antivaccinistă convinsă, e bolnavă de COVID. Declarațiile artistei acum o lună: „Nu mă autoizolez”
Am ales câteva imagini de CT pulmonar sugestive pentru gravitatea afectării pulmonare din boala aceasta. Vestea bună este că, deși de mare gravitate toți acești pacienți trăiesc și sunt acasă de ceva vreme! Prea mulți pacienți amână însă foarte mult prezentarea la spital și consecințele asupra plămânilor sunt devastatoare, de multe ori, ireversibile!

Nu stați acasă cu saturații mici de oxigen! Acești pacienți sunt aproape imposibil de salvat! Câteva analize simple, o radiografie/CT pulmonara si consultul medical ghidează tratamentul si evită sau limitează gravitatea fibrozei pulmonare sau a microtrombozelor cu risc vital!

Nelu Tătaru, avertizare sumbră despre valul 5: „Nu s-a terminat. Urmează încă un val până vom fi toți imunizați, măcar 70%”
Fără oxigen nu ar fi existat viață pe pământ și supraviețuirea pe planetă se datorează adaptării organismelor la concentrația de oxigen din aerul atmosferic! În hipoxie celulele suferă și mor!

Imagine 1: Imagine CT la pacient vaccinat, cu formă ușoară de Covid_19, vârstnic, cu comorbidități. 2 zile în spital.

Imagine 2: Imagine CT pulmonar, pacient vârstnic, fără comorbidități, nevaccinat. 4 săptămâni în spital, 1 în terapie intensivă.

Imagine 3: Imagine CT la femeie în decada 30-40 de ani, nevaccinată, a necesitat ventilație non invazivă de durată.

Imagine 4: Pacientă in decada 50-60, nevaccinată, cu comorbidități, agravată in cursul unei călătorii. Ventilată invaziv 3 săptămâni. Cu infecție cu fungi (ciuperci) la internarea in spital.

Imagine 5: Aceeași pacientă în săptămâna 5, transferată pentru continuarea programului de recuperare neuromotorie. Putea funcționa independent pentru activitățile zilnice personale, în casă”.

Dr. Elena Copaciu, specialitatea anestezie și terapie intensivă, Medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că peste 60.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 29.500 cu prima doză. Alte peste 25.000 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.