VIDEO! Cum arată proiectul primarului Robert Negoiţă de mutare a circulaţiei în subteran la Piaţa Unirii, blocat de consilierii USR! Bulevardul ar deveni zonă pietonală plină de spaţii verzi!

În timp ce pasajul Unirii stă să cadă, consilierii USR blochează proiectul primarului Robert Negoiţă de mutare a circulaţiei de pe Bulevardul Unirii în subteran şi de transformare a zonei într-o imensă promenadă.

09 dec. 2021, 13:40
VIDEO! Cum arată proiectul primarului Robert Negoiţă de mutare a circulaţiei în subteran la Piaţa Unirii, blocat de consilierii USR! Bulevardul ar deveni zonă pietonală plină de spaţii verzi!
Cum arată proiectul primarului Robert Negoiţă de mutarea circulaţiei în subteran la Piaţa Unirii, blocat de consilierii USR

Proiectul primarului Robert Negoiţă de mutarea circulaţiei în subteran la Piaţa Unirii, blocat de consilierii USR. Primăria Sectorului 3 a acționat în ultimii ani pentru diminuarea semnificativă a factorilor de poluare generați de diferite surse și care, în prezent, fac obiectul procedurii de infringement a României.

Proiectul primarului Robert Negoiţă de mutarea circulaţiei în subteran la Piaţa Unirii, blocat de consilierii USR

Citeşte şi Primarul Robert Negoiţă a inaugurat parcarea de 100 milioane lei de la Decebal. Cum arată FOTO

Primăria Sectorului 3 își propune realizarea obiectivului de investiții denumit „Amenajarea unei structuri urbane integrată natural prin reorganizarea traficului auto pe bd. Unirii – Tronson Piața Unirii – Piața Alba Iulia, sector 3, București”.

Prin acest obiectiv de investiții se propune amenajarea unei zone exclusiv pietonală, pe întreaga tramă stradală, intens înverzită, unde se vor putea desfășura activități de entertainment, leisure și/sau economice. Proiectul presupune devierea circulației auto și mutarea zonelor de parcare exclusiv pentru autoturisme, pe trei niveluri subterane, având următoarele funcțiuni principale:

Subsol – 1 – amenajarea de spații destinate parcării autovehiculelor și accesele către acestea;
Subsol – 2 – preluarea circulației de pe străzile adiacente bulevardului prin asigurarea racordării cu acestea și amenajarea de spații destinate parcării autovehiculelor și accesele către acestea;
Subsol – 3 – preluarea circulației de pe traseul principal – bulevardul Unirii – prin amenajarea de benzi de circulație pe două sensuri de deplasare.

Lucrările vor permite diminuarea semnificativă a poluării cauzată de gazele de eșapament, creșterea suprafeței de spațiu verde și punerea în valoare a elementelor decorative existente deja.

Se apreciază că investiția va genera o puternică dezvoltare economică prin atragerea de consumatori în zona pietonală, generoasă ca suprafață, cu posibilități extrem de variate de organizare a ei.

Precizăm că în vederea elaborării documentației pentru autorizarea lucrărilor de construire privind obiectivul de investiții „Amenajarea unei structuri urbane integrată natural prin reorganizarea traficului auto pe bd. Unirii – Tronson Piața Unirii – Piața Alba Iulia, sector 3, București”, Primăria Municipiului București a emis Certificatul de urbanism nr. 527 R/1860867 din 21.07.2020 care are valabilitate 24 de luni de la data emiterii.

Robert Negoiţă, scrisoare către Dacian Cioloş: „Consilierii USR se joacă cu votul şi generează blocaje”

Robert Negoiță a răbufnit la adresa USR. Primarul Sectorului 3 i-a solicitat o întrevedere pe această temă președintelui partidului USRPLUS, Dacian Cioloș.

„Suntem la sediul central al USR, unde am venit să depun o scrisoare în atenţia domnului preşedinte Cioloş. O scrisoare în care îi spunem situaţia de la Sectorul 3, în care Primăria a reuşit să fie blocată de majoritatea formată, în principal din USR şi PNL.

Principalul artizan este USR, cel mai mare grup politic din Consiliul Local Sector 3.

Printre blocajele pe care le-am descris aici, zece, ele sunt multe, dar am descris în scrisoare zece puncte de blocaje. Zone principale, ca de exemplu blocarea proiectului Laminor, care este spre finalizare, mai avem puţin şi finalizăm un mare obiectiv al Sectorului 3. Pasajele şi podurile care să fluidizeze circulaţia din Sectorul 3 pentru că ne sufocăm într-un oraş foarte poluat şi principala sursă de poluare este fix traficul din Bucureşti. Consilierii de la USR votează împotrivă, împotriva fluidizării traficului, proiectelor de fluidizare a traficului pe nişte argumente puerile, ca de exemplu: că n-avem indicatori de performanţă pentru pasaje şi poduri.

Că dacă n-ar fi de plâns, ar fi de mare râs. Dar consilierii nu sunt nişte stand-up comedianţi, ci sunt nişte inşi care se joacă cu votul şi generează blocaje.

Vreau să prezint această situaţie preşedintelui USR PLUS şi să îi cer, nu doar opinia, ci şi o întâlnire pentru a-i descrie, pentru a-i spune toate dificultăţile pe care le avem la Sectorul 3 şi vreau să ştiu care e opinia dumnealui. Dacă le cunoaşte şi dacă le acceptă.

Dacă este de acord ca un consiliu, ca un sector, cel mai mare sector din Bucureşti şi care este cea mai mare comunitate locală din România cu jumătate de milion de cetăţeni, să fie blocată de nişte inşi, nişte cetăţeni care au primit votul cetăţenilor pentru ca dumnealor să genereze într-un mod ticălos blocaje.

Sunt foarte curios şi aştept cu interes un răspuns, în speranţa că vom reuşi să deblocăm această situaţie gravă din Sectorul 3”, a declarat Robert Negoiţă, într-un live făcut pe Facebook chiar din faţa sediului USR PLUS.

Citeşte şi Un nou parc apare în Bucureşti. Unde se va situa şi când va fi gata: Va fi plămânul verde din inima cartierului!