Primarul Robert Negoiţă a inaugurat parcarea de 100 milioane lei de la Decebal. Cum arată FOTO

Robert Negoiţă a inaugurat, miercuri, parcarea de la Decebal, în care Primăria Sectorului 3 a investit 100 de milioane de lei. Edilul a anunţat că momentan şoferii nu vor plăti niciun leu, însă nu au voie să lase maşina în parcare mai mult de trei zile.

24 nov. 2021, 15:36

Primarul Robert Negoiţă a inaugurat parcarea de 100 milioane lei de la Decebal. Aceasta a costat 100 de milioane de lei şi are o capacitate de 717 locuri.

Primarul Robert Negoiţă a inaugurat parcarea de 100 milioane lei de la Decebal

Deşi parcarea este gata din primăvară, aceasta a fost inaugurată abia miercuri deoarece nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Edilul a anunţat că până la finalul anului şoferii pot parca gratis.

Citeşte şi Se deschide primul centru de vaccinare non-stop din Capitală! Robert Negoiţă: „Ieri un prieten de-al meu tânăr, neimunizat, a murit de Covid”

”Astăzi deschidem parcarea de la Decebal, la care muncim de 2 ani de zile. De azi o deschidem pentru public, la liber, nu va plăti nimeni. Dar nimeni nu poate să lase mașina mai mult de 3 zile fără să ne anunțe. Avem sisteme de supraveghere care ne anunță când s-a depășit perioada de 3 zile. Dacă o lasă, o scoatem pe cheltuiala proprietarului. În viitor va fi cu tarif, dar până la finalul anului nu intenționăm să punem niciun fel de tarif, barierele nu vor fi lăsate. Ne gândim la un anumit tarif. Abonament pe an de 1400 lei, pe oră – 5 lei, pe zi 30 sau 40 lei. Probabil și încă 2-3 luni din anul viitor nu va fi tarif. Este și o compensare pentru disconfortul produs de șantier în zonă”, a declarat Robert Negoiță la inaugurarea parcării, potrivit Hotnews.ro. 

Edilul a anunţat că în momentul în care se va percepe un tarif, un etaj întreg va fi rezervat pentru parcările de reşedinţă.

”Este unicat în România. Este cea mai bună modalitate de a face parcare în oraș. A fost făcută de societatea primăriei, la un cost rezonabil, arată foarte bine. În parcare poate fi amenajată o spălătorie, un service/vulcanizare”, a mai spus primarul.

Parcarea are două niveluri în subteran, 717 locuri și 4 rampe de acces din bd. Decebal: două spre Piața Muncii și două spre Piața Alba Iulia. Construirea lucrării a costat 93.886.782,34 lei fără TVA.

Lucrările de amenajare a parcării subterane au fost demarate de Primăria Sectorului 3 în 2019, în paralel cu amenajarea trotuarelor de pe bulevard. Constructorul este compania Primăriei, Algorithm Residential S3.

Edilul a explicat că parcarea nu a putut fi deschisă mai repede doarece inițial nu a trecut toate testele privind siguranța la incendiu.

”Întârzierile de la obiectivul „Parcare Decebal” sunt cauzate de apariția unor probleme identificate în urma testelor privind sistemul de Desfumare. Pentru a respecta Scenariul de Securitate la Incendiu și a nu compromite obținerea Autorizației ISU de funcționare, s-au stabilit împreună cu proiectanții și dirigintele de șantier următoarele: modificarea tabloului de Sprinklere astfel încât pornirea celor două pompe să nu se realizeze simultan; crearea unui gol adițional cu aria echivalentă a radiatorului în peretele rampei de acces; suplimentarea cablului care alimenteaza grupul de Hidranți, cu un cablu nou, în lungime de aproximativ 500 m.l., echiparea cablului cu echipamente tehnice de gabarit corespunzător, pentru a putea realiza legăturile acestuia. Decizie care a fost luată pentru a putea preîntâmpina pierderea de energie electrică pe cablu, conform calculelor, aceasta, este sub valoarea acceptată și influențează negativ pornirea grupului de pompare- Hidranți”, a postat compania pe Facebook, pe 16 noiembrie.

Citeşte şi Mesajul lui Robert Negoiţă, după ce o maşină de poliţie a fost parcată pe spaţiul verde. Reacţia Poliţiei: „Pentru a nu bloca traficul””