Cum arată proprietatea de 800.000 de dolari din Crimeea a lui Volodimir Zelenski. Ruşii vor să o confişte FOTO

Printre proprietățile ucrainene din Crimeea pe care autorităţile ruse vor să le naţionalizeze se regăseşte şi un apartament de 800.000 de dolari deținut de Volodimir Zelenski. Locuinţa din Yalta a fost cumpărată în 2013 de Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean.

04 nov. 2022, 12:03

Cum arată proprietatea de 800.000 de dolari din Crimeea al lui Volodimir Zelenski. Deşi oficialii de la Moscova au spus că vor respecta drepturile de proprietate care erau în vigoare înainte ca Rusia să anexeze Crimeea, în 2014, parlamentarii ruși lucrează deja la legi care să permită confiscarea mai multor proprietăţi ale oficialilor ucraineni, scrie The Moscow Times.

Decizia autorităţilor de la Moscova vine după ce Vladimir Putin a denunțat acțiunile prin care bunuri aparținând rușilor au fost confiscate de ţările vestice, ca parte a sancțiunilor impuse de Europa și SUA.

Citeşte şi: Zelenski nu vrea să-l vadă pe Putin. Ucraina nu va participa la summitul G20 din Indonezia dacă preşedintele rus va fi prezent

Olena Zelenska a cumpărat apartamentul de lux de la omul de afaceri Oleksandr Buryak, plătind mai puţin de jumătate din valoarea de piaţă a acestuia, a scris Reuters în 2019. Este vorba despre un penthouse în Complexul Emperor de pe malul Mării Negre, în Crimeea. Olena Zelenska a plătit, în 2013, 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declaraţiei de venit depuse de soţul ei, deşi preţul estimativ era mult mai mare, ajungând în 2019 să fie listat de o agenţie imobiliară la suma de 790.668 de dolari. La momentul respectiv, biroul de campanie al lui Volodimir Zelenski a transmis că toate impozitele și taxele au fost plătite și că proprietatea a fost declarată în conformitate cu legea.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, apel disperat pentru Europa. De ce se teme președintele ucrainean