Volodimir Zelenski, apel disperat pentru Europa. De ce se teme președintele ucrainean

Volodimir Zelenski continuă ofensiva. Președintele de la Kiev a transmis un nou mesaj urmăritorilor săi, prin care a justificat cât de important este războiul, după ce Rusia a anunțat că și-a îndeplinit obiectivele, cucerirea a 20% din teritoriul Ucrainei, considerat „pro-rus". 

02 nov. 2022, 09:37
Volodimir Zelenski, apel disperat pentru Europa. De ce se teme președintele ucrainean

Volodimir Zelenski cere un „scut aerian” deasupra Ucrainei. Președintele de la Kiev se teme pentru ceea ce ar urma la iarnă, când cetățenii ar putea îngheța de frig, în case și ar putea trece printr-o criză alimentară, ca urmare a acțiunilor comandate de la Moscova.

„Am continuat activitatea noastră diplomatică pentru ca lumea să reacţioneze ferm la o nouă escaladare rusă, la teroarea împotriva instalaţiilor noastre energetice şi la încercarea Rusiei de a exacerba din nou criza alimentară.

Trebuie să existe un scut aerian pentru Ucraina. Am discutat cu Emmanuel proiecte foarte concrete atât pentru a ne întări apărarea, cât şi pentru a reconstrui instalaţiile distruse.

Pariul teroriştilor pentru iarnă este complet transparent pentru toată lumea, iar această provocare trebuie privită tocmai ca o provocare pentru întreaga Europă. Moscova va prezenta în propaganda sa orice dificultate din timpul iernii ca pe o presupusă dovadă a eşecului unei Europe unite. Prin urmare, împreună trebuie să le demonstrăm teroriştilor că eşecul este un cuvânt despre ei, nu despre Europa”, a declarat Volodimir Zelenski.

 

Marea teamă a lui Volodimir Zelenski

 

Mai mult, președintele de la Kiev cere presiuni diplomatice asupra Rusiei, din partea comunității internaționale, pentru a se asigura că în Ucraina nu va exista o criză alimentară.

„Dacă preţurile la alimente cresc din cauza agresiunii ruseşti, dacă există un deficit pe piaţa alimentară, acest lucru va duce în mod inevitabil la consecinţe catastrofale în majoritatea ţărilor.

Prin urmare, este nevoie acum de presiune asupra Rusiei pentru a garanta securitatea alimentară din partea tuturor – şi a ţărilor asiatice”, a mai declarat Zelenski.

Politicianul ucrainean menține legătura cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

„L-am informat pe comisarul european cu privire la lichidarea consecinţelor atacului rusesc masiv asupra sectorului nostru energetic. Despre nevoile noastre din cauza unor astfel de lovituri.

Ca urmare a vizitei, avem multe acorduri de lucru. Începând de acum, putem raporta că posibilitatea tehnică de alimentare cu apă a fost deja restabilită pentru toţi consumatorii din Ucraina.

Pentru cei mai mulţi dintre ei, este, de asemenea, posibilă din punct de vedere tehnic furnizarea de energie electrică. În nouă regiuni ale Ucrainei continuă să existe pene de curent stabilizatoare”, a mai punctat Zelenski.