Cum arată restaurantul viitorului, unde mâncarea este gătită doar de roboţi FOTO

Industria culinară ar putea trece printr-o revoluţie majoră. În viitor localurile de tip fast-food nu vor mai avea nevoie de forţă de muncă umană, deoarece aceasta ar urma să fie înlocuită de roboţi.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 14:01
Cum arată restaurantul viitorului, unde mâncarea este gătită doar de roboţi FOTO

Oraşul american San Francisco ar putea fi primul oraş din lume în care industria alimentară de tip fast-food s-ar putea schimba total. Deşi momentan toate restaurantele din lume de acest gen beneficiază de forţă de muncă umană, în viitor aceste localuri ar putea să nu mai aibă nevoie de bucătari, aceştia urmând să fie înlocuiţi cu roboţi.

Cei de la Momentum Machines oferă soluţia alternativă la bucătarii umani, aceştia fiind înlocuiţi de benzi de asamblare a sandwich-urilor şi sisteme mecanizate prin care un hamburger poate fi preparat mult mai rapid. În San Francisco Momentan Machines plănuieşte să deschidă primul restaurant fast-food din lume în care toate operaţiunile sunt făcute de roboţi.

„Maşinăriile inventate de noi pot înlocui angajaţii care lucrează astăzi în restaurante. Acestea pot face tot ce fac oamenii, dar mult mai bine”, au declarat reprezentanţi ai Momentum Machines.

Maşina de făcut hamburgeri a companiei americane este capabilă să producă 350 de astfel de sandwich-uri pe oră. De asemenea, cu ajutorul maşinăriei orice client al restaurantului va putea să îşi personalizeze hamburgerul, iar opţiunea de mâncare la pachet este la fel de bine îndeplinită.

Momentum Machines susţine că înlocuirea oamenilor în bucătăria restaurantului nu este doar o măsură mai eficientă, ci şi una mai sanitară. În plus, suprafaţa pe care maşina de făcut hamburgeri o ocupă este de doar 7,31 metri pătraţi, astfel încât capacitatea sălii de mese poate creşte.

Pentru moment maşinăria de la Momentum Machines este doar un prototip, urmând ca după obţinerea sumei de 50.000 de dolari compania să investească în creearea unei linii de asamblare în variantă finală.