Cum arată şi cât costă cel mai scump apartament din Bucureşti. Vezi cât costă locuinţe similare în ţară

Cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării sunt, de regulă, unități locative nou-construite–penthouse-uri, cel mai adesea, Acestea sunt situate în cartiere exclusiviste, cum ar fi zona de nord a Bucureștiului sau centru în alte orașe. Pentru astfel de proprietăți, prețurile pornesc de la puțin peste 200.000 de euro (în Iași) și ajung până la două milioane de euro (în Capitală). În unele cazuri, locuințele se vând mobilate și au unul sau două locuri de parcare incluse în preț.

13 feb. 2014, 10:46

București: În Capitală, cel mai scump apartament are un preț cerut de două milioane de euro, potrivit imobiliare.ro. Este vorba despre un penthouse tip duplex situat într-un bloc construit în anul 2009, în zona Șoseaua Nordului-Herăstrău. Locuința are șase camere și o suprafață utilă de 330 de metri pătrați. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafață cumulată de 140 de metri pătrați, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare în subteran.

Citeşteb şi Cel mai SCUMP apartament cu un singur dormitor din lume. VEI RĂMÂNE FĂRĂ CUVINTE

Pe locul al doilea în clasament se situează tot un penthouse din zona Herăstrău, disponibil însă spre vânzare pentru 1,65 milioane de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat în anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucureștiului și dispune de o suprafață utilă totală de 450 de metri pătrați. Spațiul interior este compartimentat în patru camere (living și trei dormitoare), plus dependințe.

Tot în zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un preț cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere și o suprafață utilă de aproximativ 217 metri pătrați.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar și spre parcul Herăstrău, poate fi achiziționat cu 1,5 milioane de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 290 de metri pătrați, la care se adaugă terasele cu o suprafață cumulată de peste 200 de metri pătrați. Împreună cu apartamentul pot fi achiziționate și două locuri de parcare, la un preț individual de 15.000 de euro (plus TVA).

Citeşte şi A fost scos la vânzare cel mai scump apartament din New York. Vezi cât costă VIDEO

Brașov: În orașul de la poalele Tâmpei, cel mai scump apartament scos la vânzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un preț de 600.000 de euro. Locuința face parte dintr-un imobil construit în anul 2010 în centrul istoric al oraşului. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi este formată din şase camere, patru băi, o bucătărie şi trei balcoane.

La ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, un apartament de 300 de metri pătrați utili are un preț cerut de aproape 400.000 de euro (399.000 de euro). Locuința a fost finalizată în anul 2007, este mobilată, iar în preț sunt incluse două locuri de parcare.

Constanța: Cel mai scump apartament din orașul de la malul mării are un preț cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafață de 180 de metri pătrați și este situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele construit în anul 2008. Proprietatea este amplasată în zona Faleză Nord, are vedere la mare și se vinde complet mobilată și utilată.

În zona Mamaia Nord-Butoaie, un penthouse finalizat în anul 2012 poate fi achiziționat cu 320.000 de euro. Apartamentul are cinci camere, o suprafață utilă de 312 metri pătrați și oferă vedere la mare și asupra lacului Siutghiol. Locuința se vinde nemobilată, iar în preț este inclus un loc de parcare subteran.

Citeşte şi Tranzacţie imobiliară record în Bucureşti. Vezi aici cât a costat apartamentul

Cluj-Napoca: În capitala Transilvaniei, zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vânzare pe Imobiliare.ro pentru 300.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 250 de metri pătrați și face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizată în două unități locative, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

În zona centrală a orașului, un apartament situat la etajul superior al unei vile finalizate în anul 2008 are un preț cerut de 290.000 de euro. Locuința are cinci camere, o suprafață utilă de 153 de metri pătrați, iar în valoarea de achiziție sunt incluse două locuri de parcare.

Timișoara: În orașul din vestul țării, proprietarul unui penthouse tip duplex nou-construit solicită pentru acesta o sumă de 330.000 de euro. Apartamentul are patru camere și o suprafață utilă de 220 de metri pătrați, la care se adaugă două terase cu o suprafață cumulată de 170 de metri pătrați. Imobilul se vinde complet mobilat și utilat, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

În apropiere de centrul istoric al orașului, un apartament cu cinci camere, situat de data aceasta într-o clădire ridicată înainte de 1990, poate fi achiziționat cu 300.000 de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 178 de metri pătrați, este recent renovată, cu materiale premium, și dispune de un loc de parcare.

Iași: În capitala Moldovei, un apartament tip duplex construit în anul 2006 are un preț cerut de 220.000 de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 200 de metri pătrați și este compusă din șase camere, plus dependințe.

În zona Copou, un penthouse situat într-un bloc ridicat în anul 2008 este scos la vânzare pentru 215.000 de euro. Apartamentul are cinci camere și o suprafață utilă de 180 de metri pătrați, se vinde parțial mobilat, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.


loading...