Cum arată și cu ce se ocupă acum Sabina Elena, „fetița cu bentiță tricoloră”, la 10 ani de la gestul ei curajos care a provocat un adevărat scandal de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Sabrina Elena, elevă a Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din Covasna, impresiona o țară întreagă în urmă cu zece ani, când a ales să poarte bentița tricoloră de Ziua Magharilor de Pretutindeni.

01 dec. 2022, 11:39
Cum arată și cu ce se ocupă acum Sabina Elena, „fetița cu bentiță tricoloră”, la 10 ani de la gestul ei curajos care a provocat un adevărat scandal de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Gestul fetei a fost lăudat de o Românie întreagă, dar în același timp a fost condamnat de extremiști. Sabina Elena a devenit de atunci simbolul protestelor declanșate în mai multe orașe din țară.

Curajul Sabinei a avut, însă, și efecte negative. A avut probleme la școală, iar colegii și profesorii au criticat-o aspru pentru gestul de a sfida comunitatea maghiară. La vremea aceea, Sabina chiar a povestit cum s-au purtat cu ea cei de la școală și cuma început să primească amenințări în mediul virtual.

Citește și Parada militară de Ziua Naţională a României. 5.000 de români prezenți la Arcul de Triumf

„Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”, spunea copila la vremea respectivă.

După incidentul de atunci, poliția din Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei Sabina Elena, care a fost amenințată pe rețelele sociale fiindcă a purtat tricolorul românesc la școală. Consiliul Național al Elevilor i-a luat apărarea la acea vreme copilei. „Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”.

Anii au trecut, iar acum Sabina Elena a devenit o tânără superbă. Are 23 de ani, locuiește în București și are planuri și visuri mari. În prezent, „fetița cu bentiță tricoloră” este studentă la ASE. E o tânără cu principii puternice, pregătită oricând să lupte pentru ideile ei.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj de „La mulţi ani!” de Ziua Naţională a României. Premierul Nicolae Ciucă: „Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre”