Cum arată şi unde se află exact cel mai cunoscut peisaj din lume. Povestea din spatele fotografiei

Wallpaper-ul standard de pe computerele care au ca sistem de operare Windows XP este probabil cel mai cunoscut peisaj din lume. Cu siguranţă multă lume şi-a pus întrebarea dacă acel peisaj există cu adevărat şi unde se află el.

02 apr. 2014, 17:27

Imaginea dealului înverzit în contrast cu albastrul cerului pe care sunt răzleţiţi câţiva nori pufoşi, care ne apare multora în faţa ochilor când deschidem computerele este cât se poate de reală, fotografia, numită Bliss, fiind făcută de Charles „Chuck” O’Rear, în 1996. El a vândut-o apoi Microsoft, pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită, fiind însă probabil unul dintre cele mai mari preţuri plătite vreodată pentru o poză.

Citeşte şi Suportul tehnic pentru Windows XP încetează. Care sunt riscurile folosirii sale în continuare?

Chuck a spus povestea acestei fotografii văzute de miliarde de oameni, pentru australienii de la CNet. „Era o perioadă ploioasă, se întâmpla pe 24 iunie. Iarba prinsese o nuanţă de verde strălucitor. În timp ce eram în drum spre Daphne, prietena mea, norii au început să dispară şi, Doamne, a apărut un peisaj superb. Am oprit şi am făcut câteva fotografii„, a spus el.

Peisajul surprins de Chuck se află în Sonoma, California. „Câţiva ani mai târziu, după ce a apărut Windows XP, am primit un email de la unul dintre inginerii de la Microsoft care mi-a spus că este foarte curios să ştie unde a fost făcută fotografia, întrucât foarte mulţi dintre colegii lui, inclusiv el, erau de părere că fotografia era rezultatul Photoshop-ului. Alţii erau de părere că a fost realizată nu departe de sediul central din Washington„, a mai povestit el.

În prezent, pe dealul pozat de Chuck se află plantată viţă de vie, zona respectivă viind una cu tradiţie viticolă.