Cum arată singura Dacia Duster DECAPOTABILĂ din lume. Modelul inedit are elemente de BMW „pisicuţă” şi Rolls Royce VIDEO

Ştiaţi că există o Dacia Duster decapotabilă în România? Modelul unic se numeşte Dacia Summer şi este creaţia unei echipe de români entuziaşti care au transformat un SUV avariat într-o maşină cu totul specială. Acoperișul a fost înlăturat, ceea ce conferă mașinii un aer de vacanță. A fost modificată şi caroseria care acum conţine şi piese de BMW E36, modelul cunoscut ca "pisicuţă", iar în interior scaunele şi bordul au fost înlocuite şi retapiţate cu piele albă. Maşina modificată costă, însă, aproape dublu decât un model nou ieşit de pe poarta fabricii.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 12:07
Cum arată singura Dacia Duster DECAPOTABILĂ din lume. Modelul inedit are elemente de BMW „pisicuţă” şi Rolls Royce VIDEO

Specialiştii service-ului Autok9 au vrut să dea o nouă înfăţişare unei Dacii Duster, o maşină lovită pe care au cumpărat-o cu 1.500 de euro din Danemarca.

Din SUV, Duster a devenit acum o maşină decapotabilă. Masina iese în evidență nu doar prin modificările aduse caroseriei, ci și prin finisajele interioare. Dacia Summer are poziţii cu LED şi jante 20 de inci. Scaunele și bordul au fost înlocuite și retapițate cu piele albă.

Garda la sol a fost coborâtă faţă de modelul original, iar frânele au fost păstrate. Oglinzile laterale, precum şi portierele, au fost „împrumutate” de la un BMW E36, modelul cunoscut de pasionaţi ca „pisicuţa”.

„Pe interior sunt montanţii originali de la Duster, iar peste ei au fost adăugaţi montanţii de la BMW e36 ca geamurile să se poată ridica în mod normal. Parbrizul a rămas cel de Duster. Momentan, maşina nu are un plafon retractabil. Ecartamentul a fost lăţit, suspensia a rămas aceeaşi. Pe modelul Rolls Royce şi Land Rover au mai avut acest tip de lemn naval”, conform vlogului Mașini by AutoVantage

Toată structura de susţinere a maşinii a fost păstrată. Peste pragurile originale au fost unele de la BMW E36 în aşa fel încât caroseria să fie ranforsată. La fel s-a procedat şi în cazul montanţilor pentru ca geamurile să se poată ridica în mod normal.

De asemenea, Duster-ul are scaune de pe un model de Renault Clio în trei uşi. Pot fi rabatate pentru a permite accesul pasagerilor pe bancheta din spate.

De asemenea, podeaua cu decorațiuni inspirate din stilul nautic, precum modelele de Rolls Royce, dar și acoperișul care a fost înlăturat, conferă mașinii un aer de vacanță și transformă orice drum intr-o experienţă relaxantă.

Echipa care a modificat modelul de Dacia Duster, fabricat în 2015, a investit în acest proiect aproape 30.000 de euro. Maşina are acum numerele provizorii şi urmează să fie omologată.