Cum arată super-iahtul „Shape”, un concept cu design futurist, care are o gaură uriaşă în suprastructură. GALERIE FOTO

După iahtul în formă de lebădă şi cel în formă de rechin, Lazzarini Design Studio a lansat proiectul unui nou iaht cu design futurist, mult mai îndrăzneţ decât precedentele: iahtul "Shape" este prevăzut cu o gaură uriaşă la nivelul suprastructurii, gaură care nu reprezintă altceva decât o punte.

16 oct. 2021, 15:21

Noul concept creat de designerii italieni are o lungime de 69 de metri şi o „gaură deschisă” în suprastructură. „Shape” funcţionează în întregime pe energie curată, potrivit CNN

Gaura uriaşă din structură este, de fapt, o punte, un spațiu la care ai acces printr-o intrare pe arc. Puntea are, de asemenea, trepte care duc către nivelul mării. Această punte ingenioasă este o zonă ideală de relaxare la soare şi poate fi personalizată în funcţie de exigenţele proprietarului.

Puntea superioară a iahtului este prevăzută cu o piscină imensă cu fund de sticlă, oferind înotătorilor o vedere fabuloasă. Zona de living, situată în partea din spate a suprastructurii, este formată din șase apartamente.

Datorită alegerii stilistice de a plasa un gol în interiorul suprastructurii, spațiul de pe The Shape este adevăratul lux”, spun designerii italieni.

Super-iahtul Shape, prevăzut cu o varietate de facilităţi

Există, de asemenea, un club pe plajă cu o platformă de scufundare la bord, un heliport, un garaj plin de jucării și toate facilitățile care se pot găsi pe un iaht de aceste dimensiuni.

Construcţia, care are un preț estimat la 69 de milioane de euro (aproximativ 80 de milioane de dolari), va fi echipată cu un sistem de propulsie alimentat cu hidrogen și va funcționa în totalitate cu energie curată, cu viteza maximă de aproximativ 24 de noduri sau 12 noduri când este activat complet modul electric.

Citeste si Vrăjitorul unui oraș din Noua Zeelandă a fost demis. „Vor trebui să mă omoare pentru a mă opri”

Panourile solare de pe terasa sa trebuie folosite pentru a încărca toate sistemele de la bord. Deși este încă doar un concept, echipa de la Lazzarini spune că designul neconvențional a stârnit deja interesul brokerilor.

Dacă Shape ar fi preluat de un proprietar, ar dura aproximativ 20 de luni pentru a fi construit și executat, susţin designerii italieni.

Conceptul distinctiv este unul dintre noile modele inovatoare de superiachturi care au fost dezvăluite în ultimele săptămâni. În septembrie, șantierul naval german Lurssen a lansat un nou concept de super-iacht fără emisii inspirat de „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” la Monaco Yacht Show. La acelaşi eveniment, șantierul naval italian Tankoa şi-a prezentat remarcabilul concept Apache din oțel și aluminiu.

Citeste si Morţii de la inundaţiile din Germania apar după mai bine de trei luni. Corpul unei femei a fost găsit la Rotterdam, la 300 km de locul dezastrului