Morţii de la inundaţiile din Germania apar după mai bine de trei luni. Corpul unei femei a fost găsit la Rotterdam, la 300 km de locul dezastrului

Corpul unei femei, dată dispărută în urma inundaţiilor dramatice care au devastat vestul Germaniei în iulie, a fost găsit în oraşul olandez Rotterdam, la peste 300 de kilometri în aval, a anunţat vineri poliţia germană

15 oct. 2021, 23:19
Morţii de la inundaţiile din Germania apar după mai bine de trei luni. Corpul unei femei a fost găsit la Rotterdam, la 300 km de locul dezastrului

Corpul a fost descoperit în urmă cu mai multe săptămâni, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei germane, care precizează că analize ADN au condus la identificarea victimei. Victima, luată de ape în urma unei revărsări bruşte a râului Ahr, pare că a ajuns în Rin, al cărui afluent este Ahr, şi apoi până la gurile fluviului, la Rotterdam, transmite RTE News.

Inundaţii în landurile germane Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia s-au soldat cu 182 de morţi. Două persoane rămân în continuare date dispărute.

Citeşte şi EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”

Reconstrucţia este în curs în comune devastate, la trei luni de la catastrofă, însă numeroşi locuitori, care au pierdut totul, se află pe drumuri.

O anchetă cu privire la omor este în curs, în urma unor suspiciuni de neglijenţă care-o vizează pe unii oficialilocali, care nu ar fi alertat şi nu ar fi luat măsuri de precauţie înaintea acestor precipitaţii puternice.

Citeşte şi Angela Merkel, după inundațiile care au luat 184 de vieți: „Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”