Cum arată ţintele din Siria înainte şi după atacul cu rachete al SUA, Marii Britanii şi Franţei. Imagini din satelit

Imaginile din satelit scot la iveală distrugerile pe care atacul cu rachete al SUA, Marii Britanii şi Franţei le-au făcut în Siria, chiar dacă regimul de la Damasc a susţinut că acestea sunt minime, scrie Gândul.

15 apr. 2018, 12:36

Pentagonul a anunţat că au fost lansate 105 rachete asupra ţintelor din Siria. Locotenent-generalul Kenneth McKenzie a susţinut că Statele Unite sunt de părere că armele chimice ale regimului sirian au fost stocate la centrul de cercetare Barzah, care a fost distrus în urma atacului. McKenzie a afirmat că nu au fost înregistrate victime printre civili.

Dana W. White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a susţinut că atacul nu a vizat răsturnarea de la putere a lui Bashar al-Assad şi că nu reprezintă o schimbare în politica SUA în privinţa Siriei.

Bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au vizat trei obiective militare din Siria. Oficiali de la Pentagon au declarat că a fost bombardat un complex militar de cercetare din Damasc, unde erau produse arme chimice şi biologice, un depozit de armament şi un comandament militar din Homs.

Televiziunea de stat siriană anunţat că rachetele care au vizat complexul militar de la Homs au fost interceptate. Imagini din satelit, obţinute de CNN, precum şi cele prezentate de Pentagon arată însă că distrugerile au existat.