Cum arată trecerea de pietoni făcută special pentru dependenţii de smartphone

Un oraş din Olanda testează trecerile de pietoni, special concepute pentru utilizatorii de telefoane, pentru a-i ajuta să traverseze strada mai uşor, scrie Independent.

RomaniaTV.net
15 feb. 2018, 10:59
Cum arată trecerea de pietoni făcută special pentru dependenţii de smartphone

Mai multe benzi formate din LED-uri au fost incorporate pe asfalt, la un colţ de stradă, într-o zonă în care se află trei şcoli, în speranţa că vor atrage atenţia celor care îşi petrec timpul pe telefon.

Scopul este ca aceştia sa zărească cele două culori specifice LED-urilor, roşu pentru a rămâne pe loc şi verde pentru a traversa.

„Reţelele de socializare, jocurile, WhatsApp-ul şi muzica reprezintă distrageri majore în trafic”, a declarat consilierul Kees Oskam. „Nu putem schimba trendul, dar putem anticipa problemele.”

Sistemul a fost creat de o firmă locală, HIG Traffic Systems, însă a atras multe critici din partea Asociaţiei Olandeze pentru Siguranţa Traficului, VVN.

„Nu este o idee bună să-i îndemni pe utilizatorii de internet să se uite mereu pe telefoane”, a declarat un reprezentant VVN.

„Nu vrem ca oamenii să folosească telefoanele mobile în trafic, chiar dacă sunt doar pietoni. Aceştia trebuie să fie mereu în alertă şi să se uite dacă maşina a oprit cu adevărat la semaforul roşu”, a completat acesta.

Potrivit DutchNews, VVN a acuzat sistemul de „recompensare al unui comportament greşit”.

Sursă foto: Consilul local din Bodegraven