Cum arată un meci de bere-pong, sportul care a speriat universităţile VIDEO

Bere-pong este un sport controversat, pe care mai multe municipalităţi din SUA au încercat să-l interzică, din cauză că încurajează consumul de alcool.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 08:53
Cum arată un meci de bere-pong, sportul care a speriat universităţile VIDEO

În paralel cu jocurile sportive convenţionale există şi jocuri sportive de băutură, fără a fi vorba aici privitul unui meci la televizor, cu o bere în mână. Berea există, însă azetaă pe o masă de ping-pong, de fiecare parte fiind aşezate între 6 şi 10 pahare, iar sportul se numeşte bere-pong sau „beirut”.

El îşi are originea în anii ’50-’60, şi s-a născut în sânul frăţiilor din cadrul colegiului Dartmouth. Regulile sunt relativ simple, fiecare echipă încearcă să trimită mingea de celuloid într-unul din paharele de pe masa adversă, iar oponenţii trebuie să bea berea din paharul respectiv, ajungându-se într-un final să se îmbete, fiindcă echipa care rămâne fără pahare pe masă pierde jocul şi este obligată să bea şi paharele adversarilor.

Tocmai din cauza acestor efecte, mai multe municipalităţi din SUA au încercat interzicerea acestui sport care încurajează consumul de alcool.