Cum arată Volkswagen Touareg R, primul model plug-in hybrid cu peste 400 de cai putere. În cât timp ajunge la 100 de km pe oră

Volkswagen Touareg R, primul model plug-in hybrid din istoria constructorului din Wolfsburg, va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva care îşi deschide porţile la începutul lunii martie. Noul SUV va fi dotat cu un sistem plug-in hybrid, capabil să dezvolte 462 de cai putere şi un cuplu de 700 Nm.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 12:44
Cum arată Volkswagen Touareg R, primul model plug-in hybrid cu peste 400 de cai putere. În cât timp ajunge la 100 de km pe oră

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Touareg R. SUV-ul de performanță dezvoltat de constructorul german aduce o serie de noutăți atât la nivel estetic, cât și în privinţa echipamentelor disponibile la interior, relatează Automarket.

Date tehnice despre Volkswagen Touareg R, SUV-ul plug-in hybrid

În prezent, Volkswagen oferă în gama Touareg un motor pe benzină de 340 CP, precum şi trei motorizări diesel. Varianta de top vine echipată cu un motor V8 TDI cu 421 de cai putere.

De asemenea, noul Volkswagen Touareg R dispune şi de un sistem plug-in hybrid de propulsie. Acesta este format dintr-un motor pe benzină V6 de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere și un motor electric capabil să ofere 136 de cai putere. În total, sistemul PHEV dezvoltă 462 de cai putere și 700 Nm, notează sursa citată.

Sistemul plug-in hidrid al Volkswagen Touareg R este gestionat de o cutie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Volkswagen a pregătit o baterie cu o capacitate de 14.1 kWh pentru a alimenta motorul electric. Deocamdată, oficialii constructorului german nu au oferit despre autonomia motorului electric. Surse apropiate din cadrul VW afirmă, însă, că Touareg R ar urma să poată parcurge până la 50 de kilometri cu un „plin” al bateriilor.

Spaţiul dedicat pasagerilor nu a fost afectat din cauza integrării pachetului de acumulatori. În schimb, volumul portbagajului va fi mai mic, comparativ cu al unui model Touareg dotat doar cu motor cu ardere internă. 610 litri, valoare menționată de voci apropiate Volkswagen.

Volkswagen Touareg R ar urma să poată accelera de la 0 la 100 km/h în circa 5 secunde. Valoarea nu a fost confirmată încă oficial de constructor. În schimb, viteza de top va fi limitată electronic la 250 km/h. În modul electric, SUV-ul de performanță va avea o viteză de top de 140 km/h.

Ce dotări va avea Volkswagen Touareg R în varianta hibrid

Noul SUV dezvoltat de constructorul german propune mai multe moduri de rulare: Eco, Comfort, Normal, Sport, Offroad, Snow și Individual. De asemenea, apar și modurile E-Mode (exclusiv electric) și Hybrid (îmbină resursele motorului termic cu cele ale motorului electric pentru un condus eficient). În cazul în care clienții comandă pachetul Off-Road, Touareg R va integra și modurile Gravel și Sand.

De asemenea, Volkswagen introduce și o versiune îmbunătățită a sistemului Travel Assist. Acesta funcționează până la viteze de 250 km/h (inițial putea fi activ până la 210 km/h) și mizează pe informațiile primite de la sistemele Adaptive Cruise Control și Lane Assist, astfel încât SUV-ul să aibă un comportament semi-autonom în anumite situații de trafic.

Volkswagen Touareg R va fi echipat cu spoilere noi, prize de aer mai mari, accesorii de caroserie de culoare neagră și jante cu diametrul de 20 de inch, Opțional, sunt disponibile şi verrsiuni de 21 și 22 de inch. Caroseria va putea fi comandată în nuanța Lapiz Blue Metallic.

Pentru interior, constructorul german a pregătit următoarele noutăți: inserții din aluminiu Silver Wave pentru planșa de bord, o consolă centrală cu elemente noi, scaune îmbrăcate în piele cu logo-ul R cusut pe tetiere, un volan nou și praguri iluminate.

Citeşte şi: Gabriela Firea renunţă la vinieta Oxigen. Decizia urmează să fie validată de Consiliul General