Cum ascundea Ştefan Godei activităţile ilegale din „azilul groazei”. Femeia care l-a reclamat timp de doi ani face dezvăluiri: „Ne-a spus că se mută cu familia, ne-a minţit tot timpul. Noi am banuit”

Femeia care a făcut primele sesizări la Primăria Voluntari și spunea că în acea casă se întâmplă ceva suspect a povestit, pentru prima dată, cum a încercat Ştefan Godei, preşedintele Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, să ascundă activităţile ilegale şi inumane din aşa numitul "azil al groazei".

12 iul. 2023, 22:55
Cum ascundea Ştefan Godei activităţile ilegale din „azilul groazei”. Femeia care l-a reclamat timp de doi ani face dezvăluiri: „Ne-a spus că se mută cu familia, ne-a minţit tot timpul. Noi am banuit”

Vecina lui centrului Sf. Gabriel cel Viteaz a relatat multitudinea de minciuni pe care Ştefan Godei i le-a spus de-a lungul întregii perioade în care centrul a funcţionat gard în gard cu casa ei.

Femeia a declarat, pentru Digi 24, că Godei a minţit iniţial că pregătea casa pentru a se muta el împreună cu familia, aceasta fiind o minciună evidentă, mai ales că vecina putea vedea în centru pe geamurile de la etajele superioare ale casei ei.

„Noi l-am întrebat pe domnul Godei ce se întâmplă, dânsul ne-a spus că se mută cu familia și ulterior, la o săptămână, în octombrie 2021 au început să apară persoane cu dizabilități.

Noi am bănuit că se întâmplă altceva decât mutarea unei persoane fizice și că se va schimbă destinația pentru că a făcut niște rampe speciale pentru persoane cu dizabilități.

Ne-a mințit tot timpul, din acest motiv noi nu am putut să avem niciun fel de dialog, deși am încercat să rezolvăm problema pe cale amiabilă. Ce m-a deranjat era că, pe lângă că era un impact și vizual și emoțional eu având casă foarte aproape cu vizibilitate de la bucătărie și baie, de sus am văzut că sunt cazate persoane cu dizabilități în demisolul clădirii.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar vizând tranzacţii ilegale cu imobile şi terenuri. Între victime este și Mitică Dragomir: ”Eu sunt cumpărător de bună-credință. Am luat de pe un afiș cu teren de vânzare”

Mai ales că eu având o bună relație de vecinătate în trecut cu proprietarul cunoșteam casă, știam că acel demisol este impropriu pentru a locui oameni acolo. Și fără aerisire, și cu niște gemulețe mici.

Prima sesizare a fost în sensul că dânsul m-a mințit că vine cu familia și nu știam ce se întâmplă. Și întreb și eu la primărie ce e lângă mine să știu și eu la ce să mă aștept. Nu au răspuns deloc.”, a declarat femeia, pentru sursa citată.

Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deține azilele din Voluntari unde bătrânii și pacienții cu dizabilități erau supuși unor abuzuri inimaginabile, a lucrat la Primăria Capitalei în perioada 1 iulie 2016 – 1 decembrie 2021.

Citeşte şi: Ce face Elena Udrea, la mai bine de un an de când se află în închisoare. Decizia luată de fostul ministru din spatele gratiilor. „Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău”