Cum au dat clasă boii Ghiocel şi Bălan unui Mercedes de 160.000 de euro rămas blocat în nămeţi VIDEO

Un Mercedes G klasse AMG, de 160.000 de euro, nu face doi "boi putere" dacă rămâne împotmolit în zapadă. Imaginile au devenit virale.

22 feb. 2023, 19:12
Cum au dat clasă boii Ghiocel şi Bălan unui Mercedes de 160.000 de euro rămas blocat în nămeţi VIDEO

VIDEO VIRAL. Cine spune că tenologia înlocuiește metodele tradiționale se înșală. Acest lucru a fost demonstrat zilele trecute de o pereche de boi care au scos din „necaz” un autoturism 4×4 blocat între nămeţi.

Ghiocel şi Bălan sunt doi boi, mândria lui Victor Căpăţână, un localnic din satul de munte Terca. I-a îndrăgit pentru că i-a crescut de mici iar acum ei sunt nădejdea omului la muncă.

Vezi aici video VIRAL:

Zilele trecute, când o maşină de teren cu tracţiune 4×4 s-a împotmolit în zăpadă chiar în faţa porţii sale, nea Victor a scos boii, i-a pus în jug şi a scos şoferul din necaz, iar video a devenit viral.

Imagini virale la Buşteni. Cum este alergat un urs gras cu maşina de poliţie VIDEO

Dacă îndrăznești să te aventurezi pe drumurile din România în zilele de iarnă, fie că este vorba despre circulația prin oraș, dar mai ales de aventurarea la drumuri lungi, în afara orașului, este important să te asiguri că ai mașina echipată corect, cu toate accesoriile utile pentru condițiile meteorologice din timpul iernii.

Iată, așadar, ce trebuie să ai în mașină în timpul iernii, pentru a preveni orice neplăceri și pentru a circula în siguranță.

1. Racletă de gheață și perie de zăpadă
Aceste doua accesorii sunt cruciale în timpul iernii și este musai să le ai în mașină. Fie că alegi două ustensile separate sau alegi o racletă auto 2 în 1, este important ca aceasta să se regăsească în dotarea mașinii tale pe toată durata sezonului rece. Chiar dacă nu sunt anunțate precipitații, bruma care se depune dimineața pe mașină poate îngheța, ceea ce duce la necesitatea de a curăța geamurile înainte de a pleca la drum. Peria de gheață este utilă pentru a da jos zăpada de pe mașină.

Zăpada și gheața de pe mașini sunt periculoase, deoarece vă pot obstrucționa vederea sau pot zbura, iar zăpadă de pa capota poate zbura în timpul mersului și poate lovi o altă mașină, ducând la accidente.

Trucul devenit viral pe Tik Tok prin care internauții învață să fure mașini moderne. Producătorii auto sunt disperați
2. Lopată
Pentru zilele de iarnă în care zăpada își face prezența, este important să ai o lopată cu ajutorul căreia să dai zăpada la o parte pentru a nu acoperi mașina sau pentru a putea ieși cu mașina din parcare. Chiar dacă nu pleci cu mașina în timpul iernii, este important să îndepărtezi zăpada din jurul acesteia, mai ales dacă ajunge la caroserie, deoarece umezeala poate duce la ruginirea mașinii. Achiziționează o lopată mică sau una pliabil care să încapă în portbagajul mașinii.

3. Lanțuri auto pentru cauciucuri
Zăpada presată, poleiul și ghețușul care se formează pe carosabil sunt un adevărat pericol de accidentare, chiar și în cazul în care ai mașina dotată cu cele mai bune anvelope de iarnă.

Utilizarea unor lanțuri antiderapante duce la creșterea aderenței mașinii pe drumurile înghețate sau înzăpezite, ajutând la prevenirea derapării mașinii sau la pierderea controlului acesteia. Lanțurile auto de zăpadă fac ca drumurile parcurse iarna să fie mai sigure.

4. Semne de avertizare precum triunghi de urgență
Semnele de avertizare nu trebuie sa lipsească din mașina ta, indiferent de anotimp. Acestea se folosesc în special pe timpul nopții, în cazul în care ai rămas blocat pe drum, ai rămas în pană sau nu mai poți înainta din alte motive. Prin aceste triunghiuri care reflectă lumina avertizezi ceilalți participanți la trafic că ești acolo, pentru a te ocoli sau pentru a putea opri la timp.

6. Sare și nisip clasic sau nisip 
Aceste materiale grosiere îți vor fi de ajutor în cazul în care mașina ta rămâne blocată în zăpada, sau pe ghețuș. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii cele două materiale în dreptul anvelopelor și până în locul în care mașina poate porni la drum (de cele mai multe ori până la ieșirea din parcare).

7. Trusa de prim ajutor
O trusă de prim ajutor este crucială în cazul în care cineva este rănit într-un accident de mașină. Deși este esențială pe tot parcursul anului, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în mașină în timpul iernii, deoarece timpul de răspuns al vehiculelor de urgență poate fi lent din cauza intemperiilor.

8. Cabluri de pornire
Vremea rece poate afecta bateria unei mașini. Nu poți porni mașina dacă bateria este descărcată. Iar așteptarea în frig nu este de loc plăcută. Prin urmare, este important să ai mereu în mașină niște cabluri de pornire pentru momentele în care te regăsești în această situație.