Cum au reacţionat rudele unui italian când au aflat că două românce au moştenit peste un milion de euro

Un italian a lăsat moştenire peste un milion de euro celor două românce care au avut grijă de el. Când au aflat, rudele bărbatului au contestat imediat testamentul.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 10:27
Cum au reacţionat rudele unui italian când au aflat că două românce au moştenit peste un milion de euro

În 2018, italianul, care a trăit în localitatea Fabriano, provincia Ancona, a lăsat prin testament averea de peste un milion de euro celor două românce de 42 și 31 de ani care au avut grijă de el. Anul acesta, în luna martie, bărbatul, care nu a fost căsătorit și nu a avut copii, a murit. 

Verişoarele bărbatului au contestat testamentul, afirmând vărul lor nu se afla în deplinătatea facultăților mintale în momentul în care l-a semnat, potrivit Il Resto del Carlino.

Tribunalul din Ancona a blocat procedura după depunerea contestației, dar toate probele adunate între timp arată că testamentul este legal și nu există dubii în privința împrejurărilor în care a fost încheiat, așa că româncele sunt moștenitoare de drept, așa cum și-a dorit defunctul, Rudele, însă, au instituit un sechestru pe toate bunurile și conturile bărbatului până la o decizie definitivă a tribunalului.

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, afirmă avocatul rudelor, Luigi Fiori, potrivit digi24. 

Cele două femei din România sunt în așteptarea unei decizii definitive a instanței pentru a beneficia de moștenirea generoasă.