Cum au sărbătorit sfinţii din politică

Aproape doua milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica de sărbatoarea Sfântului Ioan Botezătorul. Printre sfinţi sunt şi politicieni. Majoritatea politicienilor cu nume de Ioan au decis să stea alături de familie. Însă, sunt şi cazuri de sărbătoriţi care nu s-au despărţit de politică nici azi. Unul dintre ei este democrat-liberalul Ioan oltean, care a susţinut o conferinţă de presă chiar de ziua lui.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 14:11
Cum au sărbătorit sfinţii din politică

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a ţinut de Sfântul Ion o conferinţă de presă la Bistriţa, în fieful său. Alături de el au fost alţi doi sfinţi, colegi de partid.

„I-am invitat şi pe distinşii mei colegi, cei doi sfinţi, care sunt lângă mine, în stânga mea, sfântul Ioan Sbîrciu şi sfântul Ioan Botiş”, le-a spus el jurnaliştilor prezenţi la conferinţă.

Cunoscut ca fiind un recidivist al declaraţiilor amuzante, sau cu iz de gafă, mai ales atunci când le face la Bistriţa, Ioan Oltean a glumit cu jurnaliştii:

„Deşi multă lume se aştepta astăzi la o dumă de la Bistriţa, singura dumă care este e că sărbătorim împreună Sfântul Ioan cu dumneavoastră şi cu prietenii mei”, le-a spus el ziariştilor prezenţi.

Iliescu, fără excese

Ion Iliescu a renunţat anul acesta la tradiţia onomasticii petrecute la biroul său. El a ales să stea acasă cu soţia sa. Întrebat dacă va mânca tort sau alte mâncăruri mai grele, fostul preşedinte a spus că va fi ponderat, întrucât soţia sa supraveghează atent excesele alimentare.

„E foarte scrupuloasă, ea e medicul meu de casă”, a declarat Iliescu.

Un alt sărbătorit, senatorul PNL Ioan Ghişe are mai mulţi membri ai familiei care poartă numele de Ioan. El şi-a petrecut ziua cu ei.

„Sunt în Braşov, acum servesc masa cu soţia mea la un restaurant şi după amiaza merg la tatăl meu care şi el este Ioan, împreuna cu nepoata fratelui meu, care este şi ea Ioana”, a declarat Ghişe.