REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Câte voturi a primit Viorica Dăncilă în Coreea de Nord

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Şase români au votat la alegerile prezidenţiale 2019 la singura secţie de votare deschis în Coreea de Nord.

25 nov. 2019, 11:16
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Câte voturi a primit Viorica Dăncilă în Coreea de Nord

Românii din străinătate au avut la dispoziţie trei zile pentru a vota la alegerile prezidenţiale, spre deosebire de alegerile anterioare, atunci când au fost nevoiţi să stea ore în şir la cozi interminabile în faţa secţiilor de votare.

În Coreea de Nord, şapte români au mers la vot, însă unul dintre ei şi-a anulat votul, astfel că doar şase au votat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Dintre aceştia, cinci au votat pentru Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut încrederea unui singur român.

Citeşte şi Le Monde, despre eşecul istoric al stângii la prezidenţiale: PSD a sedus electoratul cu ajutoare sociale şi discurs suveranist

O situaţie similară s-a întâmplat şi în Zimbabwe, acolo unde au votat şapte români: şase pentru Iohannis şi unul singur pentru Dăncilă.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale 2019 şi şi-a asigurat un nou mandat de preşedinte al României, pentru următorii cinci ani, până la alegerile din anul 2024.


loading...