Cum avansează lucrările la Autostrada Transilvania. Strabag și Geiger ar putea termina lucrările cu 8 luni mai repede decât era stabilit

Asociația Pro Infrastructură a dat publicității imagini filmate pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Au fost filmați toți cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani.

22 mart. 2023, 09:08

Lucrările pe șantierul Autostrada Transilvania avansează, iar cei de Asociația Pro Infrastructură au filmat și arătat care este stadiul lucrărilor.

”Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe #AutostradaTransilvania? Sâmbătă, 18.03.2022, am filmat toți cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani.

Citește și: Autostrada A7: Dorinel Umbrărescu, supervizat de 14 firme pe cel mai rapid şantier din România

Este vorba despre veriga lipsă din Autostrada A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Hartă interactivă: https://bit.ly/3tghnRx.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.
Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.

Citește și: O nouă realizare a lui Dorin Umbrărescu. Firma omului de afaceri are cel mai avansat şantier din PNRR

Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură.