Cum avem grijă de cei mici când călătorim vara

Vacanţele sunt perioadele preferate de familie pentru a petrece timpul în familie, iar concediul de vară este dedicat mai ales copiilor.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 09:20
Cum avem grijă de cei mici când călătorim vara

O excursie sau un sejur cu cei mici sunt modalitati nemaipomenite de a petrece concediul, insa nu trebuie uitate riscurile la care sunt supusi copiii. De aceea, parintii trebuie sa tina cont de cateva masuri de precautie pentru a evita ca problemele de sanatate sa strice vacanta intregii familii.

Hidratarea

Citeste si: De ce au nevoie copiii de apa?

Apa este extrem de importanta in sezonul cald. Hidratarea organismului de face atat prin consum, cat si prin udarea corpului, in timp ce deshidratarea poate cauza reale probleme.

Intoxicatii alimentare

Citeste si: Bunele maniere la masa

Pot aparea din cauza alimentelor vechi sau care nu au fost preparate corespunzator. Aveti grija unde alegeti sa mancati si fiti cu ochii in patru la conditiile localului ales. Problemele digestive sunt frecvente mai ales cand calatoriti cu cei mici in afara tarii, unde acestia mananca specialitatile locului cu care nu sunt obisnuiti.

Igiena

Spalarea mainilor ramane o regula importanta si in vacanta, la fel ca si acasa. Un gel dezifectant poate fi la fel de bun in anumite conditii, dar inainte de masa e musai sa se foloseasca apa si sapunul.

Citeste mai multe pe mami.ro.