Cum circulau banii în Satu Mare prin filiera PDL

O adevărată caracatiţă a banilor în Satu Mare. Potrivit procurorilor DNA, banii luaţi mită de şeful Autorităţii Române Rutiere Satu Mare, Nicolae Jurj, ajungeau şi în buzunarul directorului adjunct al Inspectoratului de Muncă, fostul subprefect Alin Claudiu Dan.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 08:26
Cum circulau banii în Satu Mare prin filiera PDL

Alin Claudiu Dan a fost angajat la ITM Satu Mare în septembrie 2000 şi a lucrat până în septembrie 2009  în compartimentul juridic al instituţiei. În perioada 7 octombrie 2009 – 10 mai 2010, acesta a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Satu Mare. Din 2010 a revenit la ITM unde ocupă funcţia de inspector şef adjunct.

Atât şeful ARR, Nicolae Jurj, cât şi directorului adjunct al Inspectoratului de Muncă, Alin Claudiu Dan, sunt susţinuţi politic de PDL.

Nicolae Jurj a fost prins în flagrant pe data de 18 noiembrie, în timp ce primea 2.500 lei mită de la patronul unei firme de transport din municipiul Carei. Potrivit DNA, Jurj a pretins și primit suma de 2.500 lei „motivînd că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate”. Jurj a fost arestat sâmbătă, 19 noiembrie, pentru 29 de zile.