Cum combatem arsurile gastrice prin alimentație. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Aproape toate fructele și legumele reduc aciditatea din stomac. Legumele rădăcinoase și cele verzi sunt bogate în fibre.

11 mai 2023, 10:23
Cum combatem arsurile gastrice prin alimentație. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Mulți oameni se confruntă cu arsurile gastrice sau refluxul gastroesofagian care le provoacă dureri și un discomfort maxim inclusiv în timpul somnului. Din fericire, există anumite alimente care, odată incluse în dieta zilnică, ameliorează sau chiar previn apariția arsurilor la stomac. Nutriționistul Gianluca Mech dezvăluie care sunt acestea.

Cereale integrale
Cerealele integrale sunt surse foarte de fibre, vitamine B, fier, folat, seleniu, potasiu, magneziu și alți nutrienți importanți pentru sănătate. Cantitatea de fibre pe care acestea o conțin poate ajuta la absorbția acidului din stomac. Așadar, recomand includerea în dietă a unor alimente precum orezul brun, fulgii de ovăz și pâinea integrală. Toate consumate, bineînțeles, cu moderație.

Care este alimentul minune care te poate scăpa de neplăcutele arsuri la stomac. Mihaela Bilic a dezvăluit cel mai valoros secret
Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți medicinale și antiinflamatorii care îl fac să fie un ajutor de nădejde pentru digestie. Este un aliment alcalin, așadar contribuie la reducerea iritației de la nivelul tractului gastrointestinal. Poate fi consumat în smoothie-uri, supe sau ceaiuri”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Fructe și legume
Aproape toate fructele și legumele reduc aciditatea din stomac. Legumele rădăcinoase și cele verzi sunt bogate în fibre. Fibrele contribuie la senzația de sațietate. Nu vom mai mânca astfel mai mult decât este cazul, iar mâncatul în exces este una dintre cauzele arsurilor gastrice.

De reținut însă că există și fructe și legume pot provoca arsuri la stomac. Usturoiul și ceapa, spre exemplu, nu sunt recomandate celor care au probleme gastro-intestinale. La fel citricele, precum grapefruitul și portocala, sunt alimente cu aciditate ridicată. Alimentele pe bază de roșii, cum ar fi sosurile și ketchup-ul, sunt, de asemenea, foarte acide.

Recomand consumul de cartofi dulci, morcovi, sfeclă, sparanghel, broccoli și fasole verde.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citeşte şi

Leguma care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului