Cum combaţi insomnia prin alimentaţie

In proportie de 37%, romanii sustin ca au dificultati in a adormi, iar 23% din ei se trezesc cel putin o data in timpul noptii.

23 apr. 2014, 06:14
Cum combaţi insomnia prin alimentaţie

Daca te regasesti in randul acestor persoane si oboseala te indeamna incet-incet sa apelezi la somnifere, razgandeste-te. Mai bine revizuieste-ti regimul alimentar. Exista o serie de produse considerate a fi aliatele somnului linistit, dar si cateva bauturi si mancaruri care favorizeaza aparita insomniei.

ALIATII SOMNULUI ODIHNITOR

Alimentele bogate in triptofan

Cu totii am auzit de efectele aproape magice ale laptelui cand este vorba de somn. Insa stii motivul acestei abilitati? Produsele lactate contin triptofan, un aminoacid esential care ajuta la inducerea somnului natural. Alte alimente bogate in triptofan sunt alunele, semintele, bananele, mierea si oule.

Anumiti carbodidrati

Produsele bogate in carbohidrati completeaza lactatele intrucat conduc triptofanul in sange si astfel devii brusc somnoros. Printre alegerile excelente care sa te ajute sa ai un somn de calitate se numara un bol cu cereale si lapte, iaurt cu biscuiti sau paine cu branza.

O gustarica inainte de culcare

Daca insomnia nu-ti da pace, putina mancare in stomac te poate ajuta sa o alungi. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu mancatul. Mancarea grasa nu va face decat sa-ti suprasolicite sistemul digestiv, iar rezultatul nu va fi cel dorit de tine. De asemenea, proteinele, parte esentiala in timpul zilei, sunt alegeri neinspirate cand este vorba de somn. Alimentele cu un continut ridicat de proteine sunt mai greu de digerat. Renunta la mancarurile de acest tip si limiteaza-te la o gustarica: un pahar cu lapte si biscuiti.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro