Cum comentează presa rusă cazul de spionaj din România

Media din Rusia scrie despre cetăţeanul rus reţinut pentru spionaj în România, insistând pe îndoielile în ceea ce priveşte cetăţenia acestuia.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 15:39
Cum comentează presa rusă cazul de spionaj din România
Presa rusă comentează pe larg cazul cetăţeanului rus reţinut pentru spionaj în România şi prezintă mai ales îndoielile diplomaţilor ruşi de la Bucureşti privind cetăţenia persoanei, scrie Mediafax.
 
Autorităţile române l-au învinuit pe un cetăţean rus de spionaj economic„, anunţă site-ul de ştiri gazeta.ru. Autorul articolului susţine că un grup de cetăţeni români şi un rus sunt învinuiţi de spionaj în folosul Rusiei, câţiva angajaţi ai unei firme româneşti transmiţând documente clasificate cu informaţii despre rezerve de cupru din România.
 
România învinuieşte un om de afaceri rus de spionaj industrial”, informează site-ul de informaţii rbc.ru, precizând totodată că identitatea persoanei reţinute încă nu a fost oferită.
 
În pagina electronică, postul de radio Russkaia Slujba Novostei titrează: „Cetăţenia rusă a persoanei reţinute în România pentru spionaj deocamdată nu se confirmă”, prezentând o reacţie a ambasadorului rus la Bucureşti, Oleg Malghinov: „Nu putem să spunem dacă este cetăţean rus”.
 
Sub titlul „În România a fost reţinut un spion rus”, agenţia de ştiri Interfax oferă reacţia secretarului III al Ambasadei Rusiei de la Bucureşti însărcinat de relaţia cu presa, Anatoli Luşakov, care menţionează că autorităţile române nu au notificat consulatului rus că la Bucureşti a fost reţinut un cetăţean rus şi „ambasada (Rusiei) a transmis o notă părţii române pentru a clarifica circumstanţele reţinerii”.
 
„Un cetăţean rus suspect de spionaj a fost reţinut în România”, titrează RIA Novosti, care prezintă reacţia unui diplomat rus de la Bucureşti că ambasada Rusiei verifică informaţia privind reţinerea unui cetăţean rus în România, afirmând „Cu asta se ocupă consulul” şi susţinând că este „greu de spus” dacă este cetăţean rus.
 
La data de 19 octombrie 2012, un cetăţean rus, O.M. în vârstă de 42 de ani, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României, având asupra sa documente şi hărţi geologice, emise de autorităţi ale statului roman, conţinând informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare aferente exploatărilor MOLDOVA NOUĂ şi SUVOROV.

loading...
Partenerii noștri