Cum conduci pentru a economisi combustibil. Sfaturi preţioase care îţi salvează portofelul

Preţurile la carburanţi urcă în fiecare zi, iar şoferii din toată lumea nu prea se gândesc să treacă la bicicletă, mai ales că vine sezonul rece, aşa că încearcă să facă economie de combustibil.
Alina Costache
23 oct. 2022, 13:30
Cum conduci pentru a economisi combustibil. Sfaturi preţioase care îţi salvează portofelul
Sfaturi pentru economisi combustibil. combustibilului Clubul Austriac de Trafic

Sfaturi pentru economisi combustibil. Conducerea la viteze mici reduce consumul de combustibil

Pentru a ajunge la destinație mai ieftin, este recomandat să evitați vitezele mari și să conduceți preventiv. Conducerea la turații mici reduce, de asemenea, consumul – cu cât turația motorului este mai mare, cu atât consumul este mai mare, așa că ar trebui să treci rapid în treapta următoare. Cutiile de acoperiș cresc enorm consumul de combustibil. Prin urmare, ar trebui să le dați jos imediat când nu mai aveți nevoie de ele.

Nu conduceţi pe distenţe scurte

VCÖ recomandă, acolo unde este posibil, și mersul în comun. Costurile vor fi astfel împărţite şi mult mai mici. Pe de altă parte, ar trebui să evitați să conduceți pe distanțe scurte cu mașina. VCÖ recomandă parcurgerea distanțelor scurte pe jos sau cu bicicleta. La urma urmei, ardeți calorii în loc de benzină sau motorină și, de asemenea, acordați atenție propriei sănătăți.

Întreţine maşina

Pentru a economisi combustibil, motorul trebuie să rămână în stare optimă, la fel și sistemele și componentele din jurul tău. Dacă nu rămâne într-o stare bună, va genera un consum mai mare, deoarece îi va îngreuna performanțele. Ai nevoie ca filtrele, lubrifianții, lichidele și alte elemente să fie mereu în regulă. Poți obține acest lucru doar dacă respecți perioadele de întreținere recomandate de producător. Prelungirea timpului pentru a duce mașina la un mecanic nu va face altceva decât să te facă să consumi mai mult și să pui în pericol funcționarea unora dintre aceste componente.

Verifică anvelopele mai des

Toată munca depusă de motor este transmisă la roți pentru ca mașina să înainteze, iar acestea trebuie să fie în stare perfectă. În cazul în care anvelopele prezintă neregularități în structura lor sau un exces sau defect de presiune, pe lângă faptul că reprezintă un pericol în trafic, deoarece modifică comportamentul vehiculului, ele generează muncă suplimentară pentru propulsor, iar acest lucru este vizibil în rezervorul de combustibil. În cazul în care anvelopele sunt de calitate slabă, este, de asemenea, mai dificil de economisit combustibil, scrie ORF.at,

Titi Aur a explicat şi el cum putem face economie de combustibil în condițiile în care prețul carburanților a crescut tot mai mult.

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur, potrivit DC News.

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Călin Georgescu, conducătorul din umbră al României! Planul nu mai poate fi oprit
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Elena Lasconi, lovitură pentru Nicușor Dan. A scos dovezile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru șoferi în România. Se achită lunar 60 de lei către Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Când intră pensia pe card în mai 2025. Ce trebuie să știe cei cinci milioane de pensionari
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…