Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri folosesc coduri pentru a debloca dispozitivul şi pentru a avea acces la funcţiile sale.

06 aug. 2015, 08:00
Cum deblochezi smartphone-ul dacă uiţi parola

Fie că este vorba de un cod din cifre sau un model format prin conectarea mai multor puncte de pe ecran, parolele sunt foarte importante pentru toţi. Dar ce putem face dacă uităm parola?

 

Nu este nicio panică. Noobz.ro ne prezintă mai multe metode prin care putem recăpăta accesul la propriul smartphone.

 

Ni se mai întâmplă tuturor să uităm câte ceva, dar atunci când uiţi parola de la dispozitivul tău Android, este un pic mai complicat şi chiar foarte stresant. Poate s-a jucat nepotul tău pe telefon şi ţi-a setat o parolă pe care nici el nu o mai ţine minte, cu toate că a introdus-o de două ori.

Resetează modelul de blocare folosind contul Google

Dispozitivele care rulează versiunea Android 4.4 KitKat sau mai vechi vor putea reseta foarte simplu modelul. Android este echipat cu o măsură de securitate care permite utilizatorului să sară peste modelul de deblocare şi să reseteze dispozitivul prin accesarea contului Google.

Modelul poate fi resetat urmând paşii:

» Dispozitivul trebuie să fie conectat la internet;
» Introdu un model sau cod gresit de mai multe ori;
» După mai multe încercări eşuate, va apărea opţiunea „Forgot pattern”;
» Introdu numele de utilizator şi parola contului Google.

Smartphone-ul va fi astfel deblocat şi vei avea acces la dispozitivul tău, fără a pierde nicio informaţie. Citeşte mai departe