Cum deosebești fructele bune de cele pe care nu ar trebui să le consumi

Piețele abundă în această perioadă de fruncte și legume proaspete pe gustul fiecăruia. Mere, pere, caise și piersici, pepeni, struguri găsiți pe toate tarabele și pe rafturile supermarketurilor.

18 aug. 2023, 13:16
Cum deosebești fructele bune de cele pe care nu ar trebui să le consumi

Atunci când alegeți merele, în special cele roșii, alegeți-le pe cele care au un amestec de roșu și roz. Aceste nuanțe sugerează că mărul a primit multă lumină solară. Dacă dați peste un măr care este predominant roșu cu pete verzi, nu vă descurajați. S-ar putea să fie mai puțin dulce, dar merită consumat, potrivit retetesivedete.ro.

Citește și: Fructele care îngrașă mai mult decât prăjiturile. Dacă ești la dietă, trebuie să renunți la ele

Un ananas delicios trebuie să fie copt. Alegerea lui nu este dificilă: întoarceți fructul și mirosiți partea de jos a acestuia. Dacă se simte o dulceață subtilă în aer atunci ananasul este copt. O aromă înțepătoare, ca de oțet înseamnă că este trecut și nu trebuie consumat.

În ceea ce privește alegerea strugurilor, specialiștii vin cu mai multe sfaturi. Strugurii perfecți trebuie să fie lipsiți „de riduri”. În ceea ce privește tulpinile, căutați-le pe cele care sunt încă verzi și flexibile. Acestea sunt semne de prospețime. De asemenea, boabele ar trebui să fie bine prinse de aceste tulpini. Acest lucru sugerează că strugurii au fost recoltați recent.

Citește și: Rețetă de tartă cu fructe. Mihaela Bilic, despre cel mai iubit desert al sezonului: „Puțin dulce, parfumat și delicat”

Alegerea frutelor de pădure este și mai simplă. Primul lucru la care trebuie să fiți atenți este mucegaiul. Dacă există așa ceva în cutia cu fructe, nu cumpărați. Chiar și o singură boabă mucegăită poate fi un semn prevestitor al altora care vor urma, deoarece mucegaiul se poate răspândi rapid printre aceste fructe delicate.