Cum deosebim varianta Omicron de răceala obişnuită. Trei simptome care arată că eşti infectat cu noua tulpină

Deşi varianta Omicron a coronavirusului seamănă foarte mult cu răceala, există trei simptome care îţi arată că eşti infectat cu noua tulpină.

30 dec. 2021, 20:39
Cum deosebim varianta Omicron de răceala obişnuită. Trei simptome care arată că eşti infectat cu noua tulpină

Cum deosebim varianta Omicron de răceala obişnuită. Un medic specialist în boli infecţioase din SUA spune că persoanele infectate cu noua tulpină a coronavirusului depistată prima dată în Africa de Sud prezintă trei simptome care nu apar la o răceală obişnuită.

Cum deosebim varianta Omicron de răceala obişnuită

Medicul Hai Sgao de la Sharp Chula Vista Medical Center din San Diego (SUA) spune că deşi varianta Omicron seamănă foarte mult cu o răceală obişnuită, se pare că sunt totuşi trei simptome ale noii tulpini care nu apar la o răceală.

Citeşte şi Alertă OMS: „Tsunami de cazuri” prin circulaţia simultană a tulpinelor Delta şi Omicron

“O trăsătură unică a COVID-19 este pierderea simțului mirosului și al gustului, pe care nu o veți găsi la o răceală obișnuită. Celălalt lucru este că o răceală obișnuită tinde să nu dea febră mare și uneori dureri de cap severe, simptome predominante în cazul celor infectaţi cu Omicron.

Dacă aveți aceste simptome, este posibil să fi contractat COVID şi nu o răceală obişnuită”, a declarat dr.Shao pentru CBS 8, potrivit stirileprotv.ro. 

Declaraţia medicului din SUA a fost făcută în contextul în care cercetătorii au descoperit că răceala obişnuită și varianta Omicron au simptome asemănătoare.

Potrivit Reuters, varianta Omicron a dobândit cel mai probabil o mutație specifică de la un fragment de material genetic găsit în răceala comună, ceea ce înseamnă că varianta Omicron poate fi, în parte, ca răceala comună.

Citeşte şi Descoperirea surprinzătoare a unui studiu sud-african privind infecția cu Omicron. Avertismentul înfiorător a OMS: „Noua tulpină va umple spitalele cu nevaccinați”