Cum dispare pasiunea din cuplu

Un studiu recent realizat pe 2.000 de persoane a arătat faptul că dragostea durează trei ani şi că marea majoritatea relaţiilor încep să scârţâie cam după trei ani, iar multe nu supravieţuiesc acelei perioade dificile. De ce? Pentru că cercetările dovedesc că acela este momentul când dragostea nu mai este aşa oarbă, pasiunea se mai potoleşte şi obiceiurile partenerului pe care le considerai la început adorabile încep să te calce pe nervi, uneori atât de rău încât duc la despărţiri.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 05:57
Cum dispare pasiunea din cuplu

Participanţii la sondaj au spus că, odată cu timpul, au primit tot mai puţine complimente de la partener, iar trei din 10 respondenţi care se află într-o relaţie de mai mult de cinci ani au spus că partenerul nu le-a mai făcut niciun compliment în ultimii ani.

De asemenea, trei sferturi dintre persoanele intervievate au spus că spaţiul personal este crucial pentru supravieţuirea relaţiei şi o treime dintre cei a căror relaţie a supravieţuit hopului de la trei ani îşi rezervă cel puţin două seri pe săptămână pentru activităţi fără partener.

Subiecţii studiului au răspuns şi care sunt obiceiurile partenerului care îi scot din minţi şi pentru care au pus sau ar pune capăt relaţiei:

– Îngrăşarea partenerului şi / sau faptul că nu face sport – 13%
– Banii: partenerul e prea zgârcit sau prea cheltuitor – 11%

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi şi Sfaturi pentru o despărţire fără resentimente