Cum elimini mătreaţa şi tratezi negii cu aspirina, la tine acasă

Oricine are aspirină acasă. Este un medicament uzual, bun pentru când răcești, faci febră musculară sau când te doare capul. Multe femei folosesc aspirina și ca tratament cosmetic, împotriva coșurilor. Află și alte utilizări surprinzătoare ale acestei pastile.

20 ian. 2015, 10:41
Cum elimini mătreaţa şi tratezi negii cu aspirina, la tine acasă

Elimini mătreața cu aspirină

Dacă ai probleme cu scalpul, aspirina îți poate sări în ajutor. Este de ajuns să faci o pastă fin din două lingurițe de șampon (cel pe care îl folosești în mod obișnuit) și 2 tablete de aspirină (netamponate) pe care le pisezi. Când te speli, după ce ți-ai udat părul bine, aplică pe păr șamponul amestecat cu aspirină și lasă să acționeze două minute. Clătește cu apă călduță. Poți aplica și balsam de păr pe vârfuri sau ulei hidratant, după spălare.

Cu aspirină repornești bateria mașinii

Te-ai fi gândit la așa ceva? Aspirina este bună și când bateria mașinii îți dă bătăi de cap. Introdu cu grijă două tablete de aspirină în baterie, iar acidul acetilsalicilic va reacționa cu acidul sulfuric din baterie și împreună vor încărca bateria mașinii pentru o ultimă oară, îndeajuns să ajungi la un service auto.

Cu aspirină vindeci bășicile și bătăturile

Când ai mult de mers pe jos și încalți pantofii nepotriviți, cel mai probabil rezultat este o bătătura ”de toată frumusețea”. Este dureroasă și te deranjează când mergi, însă din fericire există și un remediu rapid. Dacă plasturele doar o acoperă, un pic de aspirină pisată amestecată cu apă o vindecă: aplică pasta aceasta pe zona afectată și acoperă cu un prosop încălzit. Lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță și șterge cu un prosop uscat și curat.

Scoți petele dificile cu aspirină pisată

Aspirina ajută la îndepărtarea petelor dificile din țesături, fie ele delicate sau groase. Ca să scoți petele trebuie să pisezi o pastilă sau două de aspirină (poate chiar mai multe, în funcția de mărimea petei), amesteci pulberea cu apă cât să se facă o pastă mai groasă și o întinzi pe pată. Lasă să stea 10 minute, apoi clătește haina cu apă rece.

Citeşte mai mult pe avantaje.ro